Zeleni ajvar - nova dimenzija omiljene zimnice

Praktična žena
Zeleni ajvar - nova dimenzija omiljene zimnice
Ima već tome da sam po uzoru na jedan recept s interneta radio ovaj, hajdemo ga nazvati, ajvar! Glavni sastojak su mu zelene, još ne dozrele rajčice, a sličnosti s ajvarom kakav je svima poznat baš i nema.

Ima već tome da sam po uzoru na jedan recept s interneta radio ovaj, hajdemo ga nazvati, ajvar! Glavni sastojak su mu zelene, još ne dozrele rajčice, a sličnosti s ajvarom kakav je svima poznat baš i nema.

Po mom skromnom zaključku, titulu ajvara nosi samo zato što se koristi na sve načine kao i onaj “obični” ajvar od paprike. 

Okus mu daje senf i hren, zelene rajčice boju, a ukupni rezultat je iznenađujuće dobar. Ovo je svakako dobar način kako iskoristiti rajčice koje ostanu na biljci nakon što nas napusti lijepo vrijeme.

82b08a36b83f41303d3b

Sastojci: 

  • 1/2 kg zelenih rajčica 
  • 2 žlice hrena 
  • 1 dl ulja 
  • 1 žlica  senfa 
  • sol papar maslinovo ulje 

 

Pripreme: 

Zelene rajčice je potrebno oprati i očistiti od eventualnih oštećenja te ih tada usitniti/samljeti bilo u multipraktiku ili blenderu. Kada ste dobili lijepo mljevenu smjesu istu je potrebno procijediti kako bi se riješili viška tekućine. Ja sam to napravio tako da sam smjesu prebacio u kuhinjsku krpu koju sam stavio u cjedilo te dobro stegnuo rukama dok sva voda nije izašla. Štapnim mikserom pomiješajte ulje, senf, hren, sol i papar te dodajte ocijeđene rajčice. Sve još malo prođite štapnim mikserom te sipajte u staklenku. Za kraj, ajvar prelijte s maslinovim uljem i spremite u hladnjak.

Savjet!

Poslužiti uz sve vrste pečenja, roštilj, kobasice ili suhomesnate proizvode ili kao namaz za prepečeni kruh. U svakom slučaju, ovaj zanimljivi recept svakako vrijedi isprobati.

(24sata.hr)

 

 

 

Ne propustite