OVO SU ŽRTVE NAPADA U U NEW YORKU: Pet prijatelja slavilo godišnjicu mature, ubijena i mlada majka

Svijet
OVO SU ŽRTVE NAPADA U U NEW YORKU: Pet prijatelja slavilo godišnjicu mature, ubijena i mlada majka
.

Identificirane su sve žrtve krvavog terorističkog napada u New Yorku.

Među osmero poginulih su: 

- Darren Drake, 32, New Jersey 
- Nicholas Cleves, 23, New York 
- Anne Laure Decadt, 31, Belgija
- Hernán Diego Mendoza, 47, Argentina
- Alejandro Damián Pagnucco, 47, Argentina
- Hernán Ferruchi , 47, Argentina
- Diego Enrique Angelini, 47, Argentina
- Ariel Erlij, 48, Argentina

Slavili godišnjicu mature

Među ubijenima je pet prijatelja iz Argentine koji su došli proslaviti tridesetu godišnjicu mature. 

Argentinska vlada objavila je "sućut zbog smrti Hernana Diega Mendoze, Diega Enriquea Angelinija, Alejandra Damiana Pagnucca, Ariela Erlija i Hernana Ferruchija". U izjavi se navodi kako je smrt petero ljudi rezultat dramatičnog terorističkog napada u New Yorku.


"Šesta žrtva, Martin Ludovica Marro, hospitaliziran je u Prezbiterijanskoj bolnici na Manhattanu. Oporavlja se od ozljeda koje je pretrpio i izvan je životne opasnosti", piše u objavi. 

"Konzulat nastavlja svoj rad kroz stalni kontakt s policijom i bolnicom, kao i s obiteljima poginulih. Uz obitelji smo u ovom užasnom trenutku duboke boli, koju dijele svi Argentinci", piše u priopćenju argentinske vlade.

Argentinski predsjednik Mauricio Macri napisao je na Twitteru kako je dirnut tragičnim pogibijama te kako se stavlja na raspolaganje obiteljima žrtava.


48-godišnji poslovni čovjek Erlij je već potvrđen kao jedna od žrtava. Lokalni argentinski mediji navode kako je Erlij platio put nekolicini svojih školskih kolega, kako bi svi mogli stići na godišnjicu mature.

Među poginulima je i jedna Belgijka. Belgijska vlada potvrdila je kako je među žrtvama i jedna njihov građanka. Belgijski ministar vanjskih poslova Didier Reynders potvrdio je informaciju o njenoj smrti. Poginula Belgijanka je iz Roulersa, u Flandriji, a New York je posjetila u društvu majke i sestre, rekao je belgijski ministar vanjskih poslova Didier Reynders.

Rekao je i kako su još trojica Belgijaca ozlijeđena te da su na operacijama.

"Duboko sam ožalošćen", napisao je Reynders na Twitteru.

Ne propustite