Policajac ostaje u pritvoru zbog ubistva mladića koje je diglo cijeli Sandžak na noge

Crna hronika
Policajac ostaje u pritvoru zbog ubistva mladića koje je diglo cijeli Sandžak na noge
.

Viši sud u Novom Pazaru produžio je pritvor za još 30 dana policajcu R.B. koji se sumnjiči da je u noći između 29. i 30. septembra ubio Fahrudina Skarepa (22) iz Tutina.

On se tereti da je tokom akcije sprečavanja nedozvoljene trgovine, u reonu sela Dolovo na Pešterskoj visoravni, pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep i teško ga ranio.

Mladić je podlegao povredama u novopazarskoj Opštoj bolnici, a istraga je pokazala da u automobilu nije bilo švercovane robe.

Uhapšeni policajac se tereti da je izvršio ubistvo i ukoliko se proglasi krivim prijeti mu od pet do 15 godina zatvora.

Nakon hapšenja, Viši sud je R.B. odredio pritvor kako bi spriječio uticaj na svjedoke i uznemirenje javnosti, kao i zbog toga što je osumnjičen da je izvršio krivično djelo za koje je zaprijećena kazna preko deset godina zatvora.

Kako nezvanično Blic saznaje, u sklopu istrage su saslušani svi svjedoci, a čekaju se dodatna balistička vještačenja, kao i izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova o opravdanosti upotrebe oružja u toj situaciji.

Osumnjičeni policajac je prilikom saslušanja odbijao da odgovara na pitanja, braneći se šutanjom.

Roditelji odbili da prime predstavnike policije

Predstavnici Policijske uprave u Novom Pazaru željeli su da obiđu i razgovaraju sa roditeljima stradalog mladića, ali su im oni poručili da ne žele da ih prime, tvrdeći da je policija prekoračila svoja ovlaštenja i bez razloga pucala u njihovog sina.

Tutin: Hitno objaviti zvaničnu verziju ubistva mladića

Vijeće opštine Tutin za sigurnost zatražio je od nadležnih državnih organa da što hitnije objave zvaničnu verziju o ovom događaju.

Ne propustite