DRAMA: Novčanice su letjele svuda naokolo, njih dvojica su ih unezvijereno trpali u ruksake, motor nije htio upaliti!

Region
DRAMA: Novčanice su letjele svuda naokolo, njih dvojica su ih unezvijereno trpali u ruksake, motor nije htio upaliti!
.

U ponedjeljak rano ujutro u Šibeniku plinom je raznesen bankomat Privredne banke Zagreb (PBZ), a jedan očevidac koji živi u stambenoj zgradi s pogledom na poslovni prostor u kojem se nalazi bankomat, ispričao je za ŠibenikIN kako ga je probudila oko 4 sata ujutro snažna eksplozija.

"Čuo sam jaki 'bum', snažnu detonaciju i prvo pomislio da se dogodila teška prometna nesreća. Ustao sam iz kreveta i ugledao dolje na ulici dvojicu muškaraca koji su glasno vikali 'ajmo', 'hajde', 'brzo', i trpali u ruksake novčanice razasute svuda naokolo", ispričao je za ŠibenikIN sugovornik koji je s prozora promatrao tešku krađu iz raznesenog bankomata.

Kaže da su muškarci bili jako nervozni i prilično nespretni dok su se međusobno dovikivali i kupili s poda novac. "Nisu imali maske nego samo kapuljače na glavi i velike ruksake koje su napunili hrpama novca. Onda su sjeli na motor, nekakvu starudiju od krosera koji bi mogao biti KTM i tada je nastupila velika drama. Motor, naime, nije htio upaliti pa je nastupila još žešća nervoza, no nekako su ga ipak pokrenuli i pun gas pobjegli s ulice prepune novčanica koje su letjele na sve strane", ispričao nam je svjedok koji iz svojih osobnih razloga nije o tome htio obavijesti policiju.

Kaže da je cijelo to vrijeme "svirao" alarm te da je policija stigla tek 10 ili 15 minuta nakon eksplozije kojom su lopovi bankomat izbacili iz ležišta u izlogu poslovnog prostora u Ulici bana Josipa Jelačića, s ciljem da se domognu novca iz njega.

Prema onome što je očevidac vidio s veće udaljenosti i u mraku, jedan je muškarac bio prilično visok, košarkaški tip od dva metra, a drugi dosta niži od njega. Odjeća koju su nosili na sebi bila je tamnija, sivkaste boje, a lica su im bila zaštićena od pogleda kapuljačama.

Ne propustite