Duraković s ambasadoricom Cormack: Pokret 'Odgovor' je šansa za povratnike

Bosna i Hercegovina
Duraković s ambasadoricom Cormack: Pokret 'Odgovor' je šansa za povratnike
.

Predstavnici Pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković i Edin Ikanović razgovarali su danas sa ambasadoricom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack o stanju u povratničkim zajednicama, te platformi "Odgovora" i zagovaranju NATO integracija u Republici Srpskoj.

Duraković je, uz podsjećanje da SDA nastavlja podržavati proces održivog povratka, kazao da je od izuzetne važnosti pokretanje aktivnosti na jačanju uloge bh. dijaspore u zapošljavanju i povećanju ekonomske održivosti, na čemu radi USAID.

Osim toga, dodao je, prioritet je i odgovorna politika prema mladim i procesu međuetničkog dijaloga, a važnim je nazvao i zagovaranje NATO integracija te borbu protiv izolacionizma prostora RS-a koju vodi predsjednik Milorad Dodik, ali i rad na borbi protiv korupcije i kriminala.

Najavio je da će Pokret "Odgovor" nastaviti zagovarati zajedničku listu Bošnjaka i Hrvata povratnika u RS-u, jer postoji spremnost da se vrati povjerenje u međuetnički dijalog, a razgovarano je i o drugim temama u smislu proaktivnog djelovanja, prenosi Fena.

Ne propustite