Hrvat uhapšen i protjeran iz Austrije, od policije se skrivao u prtljažniku

Region
Hrvat uhapšen i protjeran iz Austrije, od policije se skrivao u prtljažniku
.

Austrijska policija uhitila je 41-godišnjeg Hrvata koji je imao zabranu boravka u Austriji zbog ranije počinjenih kaznenih djela.

Kako javlja ORF, Hrvat se pokušao sakriti od policijske kontrole u Eisenstadtu i to tako da se sakrio u prtljažnik automobila i prekrio dekom.

Autom je upravljala njegova supruga, a s njom je u automobilu bilo i troje djece.

Nakon što je uhićen, Hrvat je potjeran iz zemlje.

PROČITAJTE JOŠ:

PREOKRET U ISTRAZI, TELEFON NIJE PRIPADAO JELENI, VEĆ NJENOM SVEKRU: Ovoj ženi je pisao o ubistvu Jelene!

Telefon koji je komšija porodice Marjanović pronašao na ulici u Borči nije pripadao Jeleni, već njenom svekru Vladimiru Marjanoviću.

- Vladimir je izgubio svoj mobilni telefon početkom septembra ove godine, kada je išao po Janu u vrtić. Zoranova djevojka Zoka Mitrović se naljutila na njega zbog toga i tri dana nije pričala s njim! U telefonu su bile njegove poruke o Jeleninom ubistvu, koje je razmjenjivao sa nekim kome je vjerovao - tvrdi Rada Matić iz Beča, koja je prošle godine sa Zoranom Marjanovićem razmjenjivala lascivne poruke „da bi ga raskrinkala“, i dodaje da je svekar bio u panici poslije malera koji ga je zadesio. 

- Vladimir je kao lud tražio telefon. Bio je van sebe. Pred svima u kući je ispričao šta mu se dogodilo, zbog čega je Zoka bukvalno poludjela! Urlala je na njega kao mahnita. Znala je da u telefonu ima slika, snimaka i poruka koje ne smije da vidi niko osim njih. Vladimir se najviše dopisivao sa Dušicom iz grupe za Zoranovu podršku, koja je do ušiju zaljubljena u njega! Požalio joj se da je izgubio mobilni kada je išao po Janu u vrtić i da se zbog toga posvađao sa Zokom. U telefonu su bile i poruke koje je pisao ženama iz grupe i kojima je slao neke selfije koji nisu za javnost! Žene iz grupe znaju da je Dušica zaljubljena u Vladimira, ali on još ne zna za to! - kaže Rada i dodaje da se Vladimir jadao Dušici da je neko plasirao priču da je njegov telefon nađen na nasipu. 

- Moj telefon je izgubljen prije dvije nedjelje, i to ovdje, u ulici. Ne znam ko ga je našao. Oni pišu o telefonu na nasipu, da je stajao u blatu 16 mjeseci i da je navodno pripadao ubici - navodi se u poruci koju je Vladimir napisao Dušici 15. septembra u 21.36, neposredno prije Zoranovog hapšenja! Rada Matić otkriva da Dušica ne smije da kaže Vladimiru kakva osjećanja gaji prema njemu. - Dušica ne smije da prizna Vladimiru da ludi za njim! Zbližili su se u grupi i non-stop se dopisuju. Ona kupuje novine samo zbog njega, da bi pročitala šta je izjavio i vidjela njegove fotografije, jer se do sada još nisu sreli - kaže Rada Matić i ističe da je pravedno što je Vladimir izgubio telefon, jer je tako sam raskrinkao sve Marjanoviće. 

U nastavku istrage, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu je za 30. oktobar planirano ispitivanje još dva svedoka, koje je pozvalo tužilaštvo.

 

PALA ODLUKA SUDA: Evo šta će biti sa Zoranom Marjanovićem

Ubistvo Jelene Marjanović medijiski je najpraćeniji slučaj u Srbiji u posljendjih godinu dana. 

Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je danas rješenje kojim je Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene, produžen pritvor za još 30 dana, pošto je odbilo ka neosnovane žalbe. 

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je da je to veće odbilo žalbe Višeg javnog tužilaštva kao i Marjanovićevih branilaca, koje su bile izjavljene protiv rješenja o produženju pritvora od 13.oktobra.

Pritvor mu je tada produžen zbog zbog načina i težine posljedica krivičnog dela koje su dovele do uznemiranja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je bio i ranije privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i cerkom u šetnji u Borci nakon cega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa cekom kuci oko 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

(Novi.ba/Tanjug) 

 

ZORAN MARJANOVIĆ DAO PRVI ISKAZ U POLICIJI: Moji roditelji nisu htjeli pevaljku za snahu

Zoran Marjanović nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je ubio suprugu Jelenu Marjanović. On je na saslušanju u policiji otkrio kako njegovi roditelji nisu željeli da im "pevaljka" bude snaha, niti majka njihovih unučića.

Marjanović je istinu o odnosu između Jelene i njenog svekra i svekrve otkrio nakon privođenja u aprilu 2016, kada je poslije zadržavanja pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza.

- Kada su ga pitali u kakvom odnosu su bili njegovi roditelji i pokojna Jelena, Zoran je vidno uznemiren kazao da Zorica i Vladimir nisu gajili simpatije prema njoj. Takođe, ispričao je da su poštovali njegovu odluku, ali da su potajno želeli drugu osobu za snaju, domaćicu koja vodi računa o kući i porodici, a ne pjevaljku, koja noću radi, a danju spava - kaže izvor.

Zoran je pričao nepovezano. 

zoran

- U jednom trenutku Zoran se zaplakao i ponavljao da je nemoguće da je njegova Jeca nađena mrtva u kanalu, da bi potom počeo da priča konfuzno. Rekao je da njegovu porodicu štiti religija koja će ih spasiti i osloboditi, ali inspektorima nije otkrio na kakvo spasenje konkretno misli - kaže izvor i dodaje da je Marjanović rekao još nekoliko nelogičnih stvari:

- Izjavio je da se Jelena prije nego što je nestala čula sa majkom Zoricom. Postavlja se pitanje kako je mogao da zna sa kim je ubijena pjevačica razgovarala ako je bio daleko iza nje sa Janom? Pored ovog detalja, Zoran je ispričao i da je suprugu vidio posljednji put kada je istrčala krug, okrenula se i pošla ka njima. Kako ju je onda izgubio iz vida ako je išla u susret njemu i djetetu? Sve su to neke od nelogičnosti koje ukazuju da Marjanović ima veze sa zločinom - navodi izvor. 

Marjanović je nekoliko sati prije nego što je pronađeno Jelenino tijelo policajcima rekao da je pretražio cijeli nasip. 

 - Zajedno sa bratom i ocem pretražio sam cijeli nasip nekoliko puta i Jeca sigurno nije tamo, postoji mogućnost da je upala u neku rupu - rekao je Marjanović. 

(Novi.ba/Srpski Telegraf)

NAZIRE SE KRAJ: Sedam ključnih dokaza vode do ubice Jelene Marjanović 

Centar za forenzička istraživanja (CFI) sa Nenadom Šipkom na čelu uputio je Višem tužilaštvu u Beogradu zahtev da ispitaju sedam ključnih dokaza koji vode do ubice pjevačice "Granda" Jelene Marjanović. 

Kako se saznajem, jedan od zahtijeva CFI je da se sasluša I.A, vlasnik kombija kog je dan prije nestanka i u noći nestanka Jelenin prijatelj vidio u dvorištu porodične kuće Zorana Marjanovića (39) u Borči, kao i na nasipu u Crvenki, nedaleko od kanala u kojem je 3. aprila 2016. pronađeno tijelo pjevačice.

Prema nezvaničnim informacijama sumnja se da je Jelena ubijena, pa je tim vozilom tijelo prevezeno na nasip i bačeno u vodu. 

Nađena u vodi 

- Identitet vlasnika kombija već je poznat tužilaštvu. Neophodno je da se on ispita jaji bi se utvrdilo gde se nalazilo njegovo vozilo od 1. aprila 2016. od 17.30 do 3. aprila do 13.30, da li ga je nekom pozajmio, kome i zašto - stoji u obrazloženju zahteva CFI, koga je angažovala porodica Krsmanović. 

Kako se dodaje, ukoliko kombi nije uništen, trebalo bi ga detaljno pregledati kako bi se utvrdilo da li u njemu ima pojedinih tragova koji se mogu dovesti u vezu sa zločinom. 

- Treba obraditi svako udubljenje na podu, oko šrafova i spojeva. Moguće je da se pronađe DNK i poslije toliko vremena - stoji u zahtijevu. 

Muž u pritvoru

Podsjetimo, Jelena Marjanović je prema tvrdnjama Zorana Marjanovića, nestala 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki, a njeno tijelo je naženo sljedećeg dana. 

Zoran je tad priveden, ali je ubrzo pušten. Godinu i po dana poslije zločina, on se ponovo našao iza rešetaka zbog sumnje da je počinio ovaj gnusni zločin. 

(Telegraf.rs)

 

DETALJI SVJEDOČENJA TEODORE KRSMANOVIĆ DOSPJELI U JAVNOST: Jelena je u kući Marjanovića preživljavala PAKAO! 

Teodora Krsmanović je prvi put, svjedočeći u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, ispričala da je Jelena Krsmanović Marjanović u braku sa Zoranom preživjela pakao!

U izjavi u koju su beogradski mediji imali uvid, Jelenina sestra od strica otkriva da je Jelena trpjela psihičko nasilje u kući Marjanovića i da su se njih dvije dva mjeseca prije ubistva čak i posvađale jer joj je rekla da ne treba da trpi!

Jelenina sestra od strica detaljno je opisala kada je Jelena upoznala Zorana i kada je njihovo poznanstvo preraslo prvo u ljubavnu vezu, a potom u brak.

Jelena je poznavala Zorana od svoje 14. godine. Njihova veza je počela kada je Jelena imala 18 godina. Za Zorana se udala 2010, a Jana se rodila 5. februara 2011. godine - rekla je Teodora Krsmanović.

Jelena se nikada nije žalila dok je bila u kući Marjanovića, ali bi se žalila kad izađe napolje. Posljednji put kad smo se vidjele čak smo se i posvađale zbog toga. Rekla sam joj: "Ne treba to više da trpiš!" Međutim, Jelena je uvijek branila Zorana - izjavila je Teodora Krsmanović na svjedočenju i ispričala kada su počeli Jelenini problemi u braku.

- Jelena se u početku braka uopšte nije žalila. Počela je tek 2015. Tada je umro moj tata, a njen stric. S njim je bila veoma bliska i povjeravala mu se poslije smrti njenog oca Duleta. Jelenin tata je umro 2007. ili 2008, ne znam tačno, i od tada joj je moj otac bio jedina uzdanica. Poslije njene udaje, isključivo smo moj pokojni otac i ja, od cijele porodice, išli u posjetu u kuću Marjanovića - rekla je Teodora i ispričala šta je Jelenu najviše opterećivalo.

Jelena se mom ocu žalila govoreći da "ne može više da izdrži”. Uglavnom se žalila na "matore", na Zoranove roditelje, jer su se stalno svađali. Još gore je bilo kada joj se majka razboljela.

Teodora je izjavila da Zoran nije puštao Jelenu samu čak ni kada je išla kod majke u bolničke posjete!

Uvijek je Jelena vozila kada je išla kod majke u bolnicu, ali je Zoran išao s njom. Ostajao je u automobilu govoreći: "Zgrada je ozračena", a kad god smo izlazili iz auta, opominjao nas je: "Požurite sa posjetom!".

Kada sam dolazila u Beograd, zapravo sam boravila kod Jelenine majke, jer su oni u komšiluku, ali se događalo da spavam kod Marjanovića. To je bilo uglavnom kada je Jelenina mama radila treću smjenu, da ne budem sama u kući. Spavala sam u muzičkom studiju.

Zoran, Jelena, Jana i Zoranov sin iz prvog braka spavali su u jednoj sobi, Vladimir i Zorica u drugoj, a Miloš i njegova djevojka u trećoj - ispričala je Teodora, koja je saslušana kao prvi svjedok u istrazi protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge. Ona nije dobila status oštećene u postupku, već je saslušana kao običan svjedok.

 

(Novi.ba/Alo.rs)

 

JELENIN UBICA OSTAVIO KLJUČAN TRAG KOJI VODI DO POČINIOCA ZLOČINA: Ako još ovo nađu, sve je gotovo!

Osoba koja je ubila Jelenu Marjanović (33) ostavila je u blizini kanala, gdje ju je usmrtila, otisak patike ili cipele, saznaju Novosti.

Naime, ova informacija navedena je u spisima koje je policija dostavila tužilaštvu.

Specifičan trag na obući, međutim, do danas nije doveo do pronalaženja vlasnika. Istražitelji sumnjaju da je zločinac možda uništio obuću, koja je bila krvava i blatnjava. Ukoliko bi pronašli tu obuću, sve bi bilo riješeno.

Pored toga, sa obe strane kanala, u kojem je pronađeno Jelenino tijelo, na lišću i travi bilo je tragova prskanja krvi, što je vještake i forenzičare navelo na zaključak da je to mjesto zločina.

- Jelenina majica u kojoj je trčala bila je natopljena krvlju - navodi izvor Novosti:

- Ali, u vodi je provela najmanje 10 sati. Njena čarapa je bila blatnjava, a tragovi blata bili su i na glavi. Vještačenjem je utvrđeno da blata ima i na pantalonama njenog supruga Zorana Marjanovića. U analizi koju je uradio policijski vještak navodi se da je zemlja sličnog sastava.

Analizu blata nadležno tužilaštvo je zatražilo jula prošle godine. Interesantno je da je na Marjanovićevim pantalonama pronađeno blato ali ne i krv. Posebna enigma je DNK na tijelu pjevačice. Utvrđeno je da je muški, ali da ne pripada nijednom članu porodice Marjanović.

Jelena je vučena tridesetak metara. Sumnja se da ju je zločinac prvo udario u nogu i da je potom pala. Onda ju je vukao za kosu, i tada joj je spala gumica. Poslije nekoliko metara ispao joj je i telefon iz džepa.

Interesantno je da su određeni biološki tragovi pronađeni i na samoj gumici za kosu. Analiza je pokazala da pripadaju Zoranu, ali i njegovom ocu Vladimiru.

- Kako je utvrđeno pjevačica je vučena do kanala, ali je uspjela da se otrgne i pobjegne na drugu stranu. Tu joj je spala patika. Zločinac je tada uspio da je dohvati rukom za donji dio trenerke, a drugom je prvi put udario tupim predmetom u glavu i povukao u vodu. Tu joj je zadao još sedam-osam udaraca. Lobanja joj je pukla na nekoliko mjesta, a udarena je ukupno devet puta - navodi izvor Novosti.

(Novi.ba/Novosti)

 

Čekala sam ga od 11 uveče do pola 4 ujutro, sve mi je bilo jasno!

Katarina Ostojić, detektivka koja je paralelno sa policijom vodila istragu o ubistvu pjevačice Jelene Marjanović, otkriva sve tajne porodice pokojnice, kao i detalje kako je upoznala Zorana, njegovu ljubavnicu, i kako ga je privolela da joj ispriča istinu!
 
Ostojićeva kaže da je Zorana upoznala preko njegove ljubavnice, Zorice.
 
 - Do Zorana sam došla preko Zorice. On je jedva čekao da se nađemo i popričamo da on vidi ko je taj derviš, taj vidovnjak. Tako smo se upoznali - rekla je Ostojić i ispričala anegdotu o njihovom susretu.

 - Jednom sam ga čekala od 11 uveče do pola 4 ujutru u Knez Mihajlovoj. On je stalno odlagao susret i izmišljao izgovore, a ustvari nije smio da dođe bez mame i tate - ispričala je detektivka.

 - On se predstavlja kao vjernik a ustvari je muka crna, ne vjeruje ni u šta. Njegov svijet je kuća a bog mu je majka. On je dijete od 9 godina, on uopšte nije čovjek.
 
Katarina Ostojić kaže da je Marjanović poslije ubistva postao magnet za žene. 

 - Javljale su se sa svih strana. Pružale mu podršku. Meni su slale selfije iz toaleta da ih prosleđujem Zoranu. A i on nije mogao bez njih. Njemu su one bile potrebne, on bez žena nije mogao da funkcioniše. Nigdje u toj podršci koje su mu pružale žene nije pomenuta Jelena. Svaki dan su mu stizala srca, cvijeće, snaga.. I one su se njemu sviđale ali nije smio od Zorice i njene ljubomore - kazala je ona.

(Kurir.rs)

ZORANOV OTAC ŠOKIRAO IZJAVOM: Jelena je imala 3 švalera, neću da gledam kako mi sin trune u zatvoru!

Vladimir Marjanović, svekar zvjerski ubijene pjevačice Jelene Marjanović, rekao je svojim advokatima i komšijama da neće još dugo ćutke gledati kako mu sin Zoran "nevin trune u zatvoru" i najavio je da će javno reći sve što zna o Jeleni i njenim švalerima!?!

Otac Zorana Marjanovića, svojevremeno je imao samo riječi hvale za snaju Jelenu Majranović, međutim sada je potpuno promijenio ploču...

Prema pričanjima više Marjanovićevih komšija iz Borče, ali i jednog od njegovih advokata, Vladimir je svakoga dana sve bliži odluci da progovori. On tvrdi da je Jelenu ubio jedan od njenih ljubavnika, da policija to zna, ali da namjerno skreće istragu na Zorana kako bi zaštitila ubicu, za koga tvrdi da je moćni tajkun s jakim političkim vezama. 

Tvrdi da je Jelena imala tri švalera

Jelenin svekar, koji je i neposredno poslije Zoranovog hapšenja 15. septembra uveče novinarima rekao da je njegovu snaju ubio švaler, sada u razgovoru s komšijama i advokatima tvrdi da je pokojna pjevačica imala trojicu ljubavnika!

- Vladimir tvrdi da je Jelena imala tri švalera! Pominje i jedno konkretno ime i prezime, tvrdi da je taj čovjek, za koga ja nikada prije nisam čuo, jako bogat i moćan, da ga štite ljudi iz vrha policije i politike. Rekao mi je da je, poslije hapšenja Zorana, htio da odmah sutradan javno na konferenciji za novinare kaže sve što zna, ali da je to odložio na molbu advokata. Sada je, međutim, opet odlučio da progovori! Kaže, ne može više ćutke da gleda kako mu sin nevin trune u zatvoru - kaže jedan od prvih komšija porodice Marjanović.

Prema njegovim riječima, kako vrijeme prolazi, Vladimir sve otvorenije ogovara pokojnu snaju, majku svoje unuke Jane (6).

- Poslije Zoranovog hapšenja govorio je da on nema nikakve veze sa ubistvom i da je za sve kriva Jelena, koja nije bila cvjećka. Sada, Bože me sačuvaj, već otvoreno govori da je Jelena bila ku*va! Tvrdi da je imala trojicu ljubavnika, da je Zoranu nabijala rogove gde god i kad god je stigla. Njegova verzija kaže da je Jelena htjela da ostavi tog svog moćnog švalera, pa da je on zbog toga poludio i ubio je - priča sagovornik.

Na pitanje da li je tačno da optužuje pokojnu snaju i i dalje tvrdi da ju je ubio švaler, Vladimir Marjanović je odgovorio:

- Ja još nisam rekao sve što znam, ali sada nije ni vreme ni mjesto da pričam o svemu tome što znam. Najvažnije je da moj sin nije ubica i da naša porodica nema nikakve veze s tim zločinom, što će se vrlo brzo i dokazati!

Hoće milion eura

Prema nezvaničnim saznanjima, Vladimir Marjanović komšijama govori i da će se obogatiti od ovog slučaja pošto će država morati da njegovoj porodici isplati milion eura odštete kada se dokaže da Zoran nije kriv.

Prije neki dan mi je rekao da kad malo bolje razmisli, nema razloga da se nervira jer će na ovom slučaju zaraditi bar milion eura. On je ubijeđen da će mu država isplatiti milionsku odštetu kada se dokaže da ni Zoran niti bilo ko drugi od Marjanovića nema ništa sa ubistvom - kaže jedan sagovornik iz Borče.

Vladimir Marjanović je u noći kada je njegov sin Zoran uhapšen ispred tužilaštva rekao da je Zoranovo hapšenje samo farsa, i odmah optužio pokojnu snaju Jelenu da je imala ljubavnika!

- Pravi ubica je Jelenin ljubavnik, tajkun! Ćutao sam sve ovo vrijeme jer sam se bojao da će mi neko ubiti djecu! Od prvog dana svi znamo ime ubice, ali smo mislili da policija pošteno radi svoj posao. Kad ono, da bi prikrili tragove i sačuvali tajkuna koji drži pola Beograda, oni hapse mog Zorana! Jelenu je ubio njen ljubavnik, jer je htjela da ga ostavi - rekao je tada, i dodao:

- Ko zna šta će biti s nama i šta nam se piše, jer smo nemoćni. Svi su jači od nas. Samo molim Boga da mi neko ne ubije sina u zatvoru, pa da kažu: "Ubio se sam, nije mogao da izdrži".

Novinarka portala "Espreso.rs" posjetila je mjesto na kojem je ubijena pjevačica Jelena Marjanović, i napisala zastrašujuće iskustvo.

Ovoga puta nisam išla samo u svojstvu novinara, bila sam i fotograf i vozač, a na nasip sam otišla sa koleginicom, ne bi li smo možda vidjele/saznale nešto što do sada novinari nisu primjetili. To se i desilo! 

Poslije obilaska Borče zaputile smo se na nasip. Kažu mještani da je prije ubistva Jelene nasip bio pun ljudi koji su trčali, šetali, provodili vrijeme napolju. Sada je situacija potpuno drugačija. Bolesna i jeziva tišina prosto vas "boli", a huk vjetra vam ulazi u kosti, ježite se - ali ne od hladnoće, već od straha što ste uopšte na tom mjestu.
Gospođa, jedina koju smo sreli na ovom putu, a proveli smo tamo bar 2 sata, objasnila nam je gdje se nalazi spomen ploča Jeleni, odnosno mjesto gdje je pjevačicino tijelo pronađeno.

Ostavili smo auto gore na putu, a mi smo se pješke spustili do kanala gdje je pronađena. Koliko sama ta riječ grozno zvuči - kanal! Spustili smo se kroz šipražje i neka jeza me je obuhvatala, pomislila sam, kako je uopšte neko ovdje pronašao, u ovoj rupi, prepunoj buba, lišća,štroke...tišine.

Pomislila sam "ko je mogao da nekoga baci ovdje, ta osoba nema srca, ta osoba je sociopata, psihopata".

U jednom trenutku morala sam da se vratim do automobila da uzmem aparat, hodala sam sama do zemljanog puta i dok sam skidala smrdibube sa sebe, shvatila sam koliko sam zapravo uplašena, koliko mi je neprijatno što sam tu, kako imam neki osjećaj da me neko posmatra. Ja zaista ne znam nekoga ko bi poslije svega što se ovde desilo šetao ovuda ili džogirao sam. Kunem se svime, da ja tamo ne bih provela sama ni 2 minuta... 

Praznina, muk, brisan, prostor...samo po koji pas trči naokolo, ali od ljudi nema ni traga ni glasa.

Kada smo završili sve što smo imali, shvatila sam koliko ubrzano idem ka automobilu, krećem u panici kao da me neko juri, samo što prije da odem odavde, što dalje od najstrašnijeg mjesta koje sam vidjela, a vjerujte radila sam na terenima dugi niz godina i nikada mi nije bilo ovako neprijatno.
 
Pred sam izlazak sa tog nasipa, scena koja će mi svakako ostati urezana u pamćenje, muškarac i žena leže na onoj zemlji, pritiskam kočnicu da vidim o čemu se radi, jer nije baš normalno vidjeti tako nešto na ovom mjestu, gdje nema žive duše. Čim sam se približila, sve mi je bilo jasno! Dvoje narkomana, odmah poslije svežeg fiksa ležali su jedno pored drugog, unezvereni u transu, a ja sam čvrsto riješila da nikada više ne priđem ni blizu Crvenki, Marjanovićima, Borči i svemu što ima veze sa ovom misterioznim ubistvom koje je uzdrmalo Srbiju.

Za one koji se sećaju serije Tvin Piks, scena u vozu, odnosno vagonu, atmosfere samog mjesta gdej je ubijena Lora Palmer, vjerujte to je to. To je taj osjećaj, to je taj nerazjašnjeni strah koji osjećate u kostima, u cijelom tijelu. Na listi najstrašnijih mjesta u Srbiji, nasip u Crvenki je na prvom mjestu!

 

SABLASNI RITUAL U ZATVORU / ZORANU MAJKA SKIDALA CRNU MAGIJU: Držala je dignutu ruku, a njemu su lile suze!

Skoro mjesec dana nakon što je uhapšen, Zorana Marjanovića je u Centralnom zatvoru posjetila majka Zorica.

Kako srbijanski medij Kurir saznaje, svekrva ubijene Jelene Marjanović, za čije ubistvo je osumnjičen njen sin, u posetu je došla da bi sinu skinula "crnu magiju". Tokom seanse, držala je podignutu ruku, Zoran je sve vrijeme ćutao, a onda su počela da mu liju suze..

Više detalja će biti otkriveno uskoro...

 

FORENZIČARI TVRDE: JELENA SAMA OTKRIVA SVOG UBICU, OVO JE PRAVA ISTINA! 

Centar za forenzička istraživanja (CIF) prilikom rekonstrukcije ubistva Jelene Marjanović došao je do novog šokantnog zaključka - Jelena je ubijena dan ranije!?
 
Kako za list kaže Nenad Šipka, direktor CFI, nadležnim organima dostavljeno je 7 prijedloga za istražne radnje na osnovu njihove djelimične rekonstrukcije ubistva. Kako navodi, najmanje jedan od njih je usvojen i analiziran, a tu je i još detalja koje ukazuju na mogućnost da je Jelenino tijelo bačeno u kanal u noći između petka i subote (prvi na drugi april), a ne između subote na nedjelju, kako se sve vrijeme tvrdilo, što baca dodatnu sumnju na supruga Zorana.

Među njima se posebno izdvaja to što je Jelena poslednji put viđena (pod tim se ne podrazumijevaju članovi porodice Marjanović) u petak, 1. aprila, oko 17.30 sati.
 
Inače, ovaj istraživački centar iz Novog Sada angažovala je porodica Krsmanović jer istraga traje predugo. Taj centar radi i na slučaju ubijenih gardista na Topčideru.
 
- Mi smo izašli na teren, na nasip gde je Jelena nestala, 9. aprila, godinu i sedam dana od njenog ubistva. Tada smo izvršili lasersko ispitivanje, te smo zaključili da nema nikakve varijante da je ona ubijena na nasipu. Mi smo počeli našu istragu od izjave Zorana Marjanovića, koju je dao pred policijom, a gdje je rekao da su trčali na nasipu. Krenuli smo od toga i samim gledanjem nasipa, isključili smo mogućnost da je ona tamo ubijena - navodi Šipka.

Potraga za Jelenom trajala je nekoliko sati, nasip je pročešljan nekoliko puta, međutim tijelo je pronađeno tek sutradan oko 13 sati.

 - Zahvaljujući advokatskoj kancelariji Savić, mi smo dobili informaciju da je Jelenino tijelo bilo skroz pokriveno vodom, što znači da ukoliko je tijelo u vodi bilo duže od sat vremena, najvjerovatnije je da ga pas ne bi ni osjetio - navodi on.
 
Ukoliko je Jelenino tijelo bačeno dan ranije u kanal pored nasipa, nameće se pitanje: Ko je onda pričao u subotu sa Jeleninom pokojnom majkom?

- Prema izjavama prijatelja, Jelenu su posljednji put vidjeli u petak, oko 17.30 sati, kada je uzela kćerku Janu iz vrtića. Jelenina majka Zorica pozvala je Jelenu u subotu dok je ona navodno trčala, ali ona nije bila sigurna da li je razgovarala sa kćerkom jer je osoba sa druge strane žice bila zadihana, a razgovor je kratko trajao. To ukazuje na zaključak da je neka ženska osoba možda simulirala Jelenin glas.
 
Prvobitna verzija Jeleninog ubistva, a koje se i dan-danas drži njen suprug Zoran Marjanović, koji je glavni osumnjičeni za njeno ubistvo i trenutno je u pritvoru, jeste da je Jelena nestala 2. aprila 2016, kada se razdvojila od njega i njihove kćerke da bi trčala. Njeno tijelo pronađeno je dan kasnije u kanalu kod nasipa.

Inače, Zoran Marjanović je unajmio tim od pet advokata koji će ga zastupati u postupku koji se vodi protiv njega.
U tužilaštvu i MUP list je probao da dobije potvrdu ovih sumnji, ali su u tim institucijama ostali zatvoreni.

Krsmanovići šokirani
 
Teodora Krsmanović, sestra ubijene pjevačice Jelene, kaže da su jako iznervirani napisima da je Jelena imala ljubavnika.

- Svi koji su je znali znaju da joj je Zoran bio prvi dečko, da je bila okupirana mamom, brinula se o Zoranu i Jani. Šokirani smo viješću da je Zoran ubio Jelenu, nemamo reijči - kaže Teodora.

Inače, familija Krsmanović spremna je da sarađuje sa nadležnim Centrom za socijalni rad i da poštuje svaku njihovu odluku i preporuku. Zato mole javnost da se uzdrži od daljih spekulacija i nagađanja u vezi s malom Janom jer im je zaštita interesa maloljetne Jane sada prevashodni cilj.

Tijelo krunski dokaz
 
Prema riječima Nenada Šipke, nije postojala mogućnost da neko preko dana doveze Jelenin leš a da ga neko ne primoketi jer na nasipu uvek ima šetača.
 
- Da je ona oteta na nasipu, ko bi je vraćao i zašto? Ko bi se usudio na tako nešto? Postojala je varijanta da je poznavala nekog ko je bio u kolima i čekao je na smetljištu. Međutim, članovi njene porodice su tu sumnju opovrgnuli, ističući da ona ni sa kim ne bi sjela u kola a da ostavi Zorana i Janu - naglašava on.

Prema njegovim riječima, saradnik u CFI koji je radio u Vojsci Srbije istakao je da je pas koji je tragao za Jelenom kada je ona nestala morao da osjeti leš na nasipu.
 
- Jedan jako bitan detalj jeste taj da je Jelena takoreći sama pronašla svog ubicu. Tragovi krvi na njenoj odjeći i na licu su ukazali na njene položaje. Njena majica nije bila natopljena krvlju na nasipu, što isključuje bilo koji njen položaj gdje bi glava bila u vertikalnom položaju. Jer bi se u tom slučaju krv morala slivati na majicu - naglašava sagovornik.

On pojašnjava da je prilikom dovoženja na nasip Jelena sigurno morala biti na nekoj podlozi (tepihu, ćebetu). S tim u vezi krv na njenom licu je ukazala na to da je njena glava bila u krvi tokom transporta, te je ukazano na to da je bila u horizontalnom položaju sve vrijeme.
 
- Samim tim moralo je biti više od jednog pomagača jer da je drugačije donijeta na nasip, bilo bi krvi po njenoj majici - naglašava on.

Tragovi na Jeleninoj odjeći ukazali su na to da je ubijena negdje drugdje i da je u prenošenje njenog tijela do kanala u Crvenki bilo uključeno više osoba.

Takođe, Jelenini nokti bili su izgrebani i djelimično nalakirani.

- Njene prijateljice i sestre su vidjele da lak nije prekrio nokat, a Jelena je važila za osobu koja vodi računa o svojim noktima. Stoga smo zadužili manikire koji su nalakirali plastiku, potopili je u varikinu gdje su je držali nekoliko minuta. Inače, varikina se koristi da bi se uklonio biološki trag. Koji ubica nosi varikinu na nasip? - pita se Šipka.

 

ŽENA S NASIPA U BORČI OTKRIVA ISTINU O UBISTVU PJEVAČICE! JELENA NIKAD NIJE TRČALA OVUDA, OVO JE SVE ŠTO SE DESILO TOG DANA!

Nasip u Borči na kome je pronađeno tijelo pjevačice Jelene Krsmanović, postalo je mjesto koje se izbjegava.

Zoran Marjanović, Jelenin muž, jedini je priveden kao osumnjičeni za ubistvo. On se nalazi u pritvoru od 15. septembra, a kao ključni dokaz pominje se blato nađeno na njegovim farmerkama koje je iste strukture kao blato pronađeno na Jeleninom tijelu.

Ekipa Espresa.rs posjetila je danas nasip na kojem se prije godinu i po dana sve dogodilo. Ljudi ovo misteriozno mjesto više ne posjećuju.

Razgovarali su sa starijom gospođom koja tu čuva koze, i koja se baš i tog kobnog 2. aprila našla na nasipu. 

- Svaki dan sam ovdje, obično u popodnevnim satima. Bila sam i tad i sve rekla policiji. Pritiskali su me da se sjetim svega. U 15 do 5 sam vidjela djevojčicu i Zorana ili Vladimira, tu kod rampe. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim tko je bio od njih dvojice, jer nisam obraćala pažnju. Ali, rekao je maloj: "Jano, dođi ovamo", to sam zapamtila. Izašla sam s kozama i djevojčica je krenula ka njima, on je tada pozvao. Otišla sam dalje nasipom, a natrag sam se vratila u 15 do 7. Za tih dva sata nisam primijetila ništa neobično, niti da je neka crna djevojka trčala, a ni da je neko tražio. Ujutru sam saznala što se dogodilo i bila sam iznenađena - objašnjava ona i dodaje da joj nije svejedno jer ubica nije pronađen, iako je prošlo godinu i po dana.

Također, ona dodaje da koze na nasipu u Crvenki čuva godinama i da ubijenu Jelenu nije vidjela ni tog dana, ali ni prije toga.

- Dosta ljudi ovdje prolazi, još više njih trči, a ja sam tu svakodnevno. Ne znam, ali ja tu djevojku nikada nisam vidjela. Za sve sam saznala iz medija tek sutradan.

Gospođa je još rekla da je nakon ubistva, kada je podignuta ploča pored mjesta gdje je tijelo pronađeno, najčešće dolazila njena majka, ali i Zoran i njegov otac Vladimir.

- Onog brata sam vidjela možda par puta, a majka Zoranova nije bila nikad. Bar je ja nisam vidjela. Zoran i njegov otac su najčešće dolazili 2. ili 3. u mjesecu, kao na dan smrti. Ali, već dva, tri mjeseca nitko nije bio, a majka joj je umrla.

 

BILA BLISKA SA ZORANOM, A U SUKOBU S UBIJENOM: Poznata pjevačica na saslušanju zbog Jeleninog ubistva?

Za ubistvo Jelene Marjanović okrivljen je njen suprug Zoran, koji se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru. Zoran je 2. aprila prijavio nestanak žene i policiji rekao da je otišla na trčanje, kada joj se gubi trag. 

Tijelo ubijene pjevačice je pronađeno dan kasnije na nasipu u beogradskom naselju Borča, a godinu i po dana kasnije pod sumnjom da je počinio svirepi zločin uhapšen je njen suprug Zoran kome je određen jednomjesečni pritvor.

Policija će, kako piše srpski Telegraf, zbog ubistva Jelene Marjanović saslušati jednu njenu kolegicu.  Policija će ispitati pjevačicu zbog izuzetne bliskosti sa uhapšenim Zoranom Marjanovićem, ali i čestim sukobima sa ubijenom Jelenom.

 Riječ je o Indiri Aradinović Indi. Ubijena pjevačica se pred smrt, navodno, žalila na nesuglasice sa Indi.

 

JELENA MARJANOVIĆ UBIJENA SJEKIROM? OBDUKCIJA POKAZALA DA SU POVREDE ZADATE OŠTRIM PREDMETOM

Na osnovu obdukcijskog nalaza koji je dostavljen tužilaštvu, pjevačica Jelena Marjanović zadobila je devet udaraca u glavu oštrim predmetom, najvjerovatnije pajserom ili većom satarom. 

Rane na njenoj glavi nisu mogle da budu nanešene tupim predmetom, kao što je na primjer kamen. Međutim, to nisu ni ubodne rane koje bi mogle biti nanešene nožem ili šrafcigerom. Naime, riječ je o predmetu koji na sebi ima oštricu, ali je dosta teži. Neke od povreda su nanešene tupim dijelom predmeta, a neke sječivom. - ističe izvor iz istrage

Na osnovu fotografija dobijenih sa obdukcije, moguće je primijetiti da je Jelena napadnuta sa leđa. Sve povrede koncentrisane su na područje tjemena, dok je lice pjevačice netaknuto. 

Postoji vjerovatnoća da se djevojka željela odbraniti nakon prvog udarca, ali je pala na stomak. Prema fotografijama, lijeva strana lica joj je bila oslonjena na zemlju dok je ubica nastavio sa udarcima.-ističe izvor

Izvor također ističe da je pjevačicina lobanja skoro u potpunosti smrskana, jer je udarce osim po potiljku zadobila na desnoj strani glave. Također, dodaje informaciju da je riječ o broju od čak 9 povreda. 

Također, dokazano je da je pjevačica, uprkos zadobijenim povredama, pokušala da se odbrani od napadača. Dokaz tome su odbrambene povrede pronađene na rukama stradale. Međutim, oko čega se još uvijek vodi polemika jeste vrijeme smrti. Kao mjesto zločina određen je nasip u Boči, u naselju Crvenka, gdje je Zoran Marjanović posljednji put svoju suprugu vidio živu. 

Ukoliko pronađu još dokaza prilikom istrage, moguće je da će se dosadašnje odluke mijenjati. Treba uzeti u obzir da je djevojka pronađena tek 20 sati poslije, na mjestu gdje se nije nalazilo mnogo krvi, što već dovodi mjesto zločina na upit. 

Vrsta povreda i ogroman broj udaraca nanešenih pjevačici, dokaz su da je zločin izvršen iz ogromne mržnje. 

Da je ubica poznavao Jelenu, povrede sigurno ne bi bile ovakve. Kod ovako krvavih zločina, riječ je uvijek o ubistvu iz strasti-ističe izvor.

 
ZORAN MARJANOVIĆ PREKINUO OCA VLADIMIRA KADA JE POČEO DA PRIČA OD MOTIVU JELENINOG UBISTVA: ČIM JE ČUO ŠTA GOVORI, NERVOZNO GA ZAUSTAVIO

Prošlo je više od sedam dana od kada je priveden Zoran Marjanović povodom umiješanosti u slučaj ubistva pjevačice Jelene Marjanović u Borči, a spekulacije o tome kada je prvi put pokazao nervozu i nelegodnosti u javnosti ne prestaju. 

Gostujući u društvu svog oca Vladimira u emisji "Ćirlica" neposredno po otkriću jezivog zločina, Zoran je važio da napaćenog udovca, a ne za jednog od osumnjičenih. 

Dok je novinar i domaćin emisije Milomir Marić pitao "da li se neko pita zašto bi ti ubio ženu i kćerku ostavio kao siroče?", odgovori su se nizali. 

Gost emisije bio je i poznati beogradski advokat u penziji Toma Fila. 

- Obično nema ubistava bez motiva kod normalnog čovjeka, jedino neuračunljiva osoba ubija bez motiva. Da li je to nacionalno, ljubav, novac, strast, ružna riječ... Bez motiva nećemo i naći ništa, u tom pravcu i ide istraga, zašto bi neko ubio ženu, mora da ima neki razlog - nadovezao se Fila i naglasio da on smatra da je u pitanju bilo nečije "emotivno pražnjenje nad tom sirotom ženom", piše Telegraf. 

I baš u trenutku kada je Vladimir krenuo da daje odgovor da je nemoguće da optužuju cijelu porodicu, Zoran je pokazao svoju nemirnu stranu.

- Ćuti da priča čovjek - procijeduo je on kroz zatvorenu vilicu.

Ne propustite