JEZIVI KRICI ODJEKIVALI ULICAMA, SVI U ŠOKU: Vezao psa za auto, pa dao gas (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Region
JEZIVI KRICI ODJEKIVALI ULICAMA, SVI U ŠOKU: Vezao psa za auto, pa dao gas (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)
.

Dječak (13) iz aleksinačkog sela Prćilovica vezao je svog psa za očev auto a zatim ga vozio ulicama Žitkovca naočigled užasnutih prolaznika.

Djevojka, očevidac stravičnog mučenja životinje je prijavila događaj policiji, ali s obzirom na to da maloletnik ima manje od četrnaest godina, izbegao je bilo kakvu odgovornost za ono što je uradio.

Emilija Jevtić, očevidac zlostavljanja psa kaže da je bila zgrožena prizorom kojem je bila svjedok.

pas1

- To se desilo 28. oktobra oko 17 sati u vrijeme kada sam se vraćala iz posjete drugarici. U ulici Dragoljuba Avramovića primijetila sam bijeli "opel", a pažnju mi je privuklo to što je sa mjesta vozača izašao dječak. Otvorio je prtljažnik auta i izvadio psa, vezao mu je konopac oko vrata a drugi kraj je privezao za auto.

- Pitala sam ga zašto to radi, a on mi je odgovorio da je to njegov pas i da se ne miješam. Zaprijetila sam mu da ću ga slikati na šta je on kazao da ga za to nije nimalo briga. Sjeo je u auto i krenuo ka Goričkoj ulici vukući po asfaltu jadnu životinju koja je cvilila– opisuje neljudsko mučenje psa Emilija.

Djevojka je slike poslala svojoj majci Mileni Pantović koja je vlasnik prihvatilišta za napuštene životinje a zatim zlostavljanje prijavila policiji.

pas2

 - Apelujem na nadležne da psa oduzmu dečaku jer se ne može govoriti o vlasničkoj životinji s obzirom na to da nije čipovana. Ne znam šta se sa jadnom životinjom dalje desilo, jer sam u policiji čula da je živa ali sam od nekih dečaka koji poznaju mališana koji je mučio, saznala da je preminula od povreda  rekla je Milena.

Policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavešteno Više javno tužilaštvo Centar za socijalni rad.

 

(Telegraf.rs)

Ne propustite