Dijamant na korak od povratka u Bundesligu: Novi klub će iznanaditi sve

Fudbal
Dijamant na korak od povratka u Bundesligu: Novi klub će iznanaditi sve
Jedina prepreka transferu je plata napadača Manchester Cityja koji na Etihadu trenutno zarađuje 11 miliona eura godišnje.

Edin Džeko će skoro sigurno na ljeto imati novi klub. 

Manchester City će ostati bez ijednog trofeja ove sezone, a neće odbraniti ni naslov prvaka. Uz to, upitan je njhov plasman u najelitnije klupsko takmičenje sljedeće sezone.

Ukoliko do toga zaista i dođe, mnoge zvijezde bi mogle dići sidro. Sigurno je da je jedna od njih i bh. reprezentativac.

U utrku za Edina Džeku uključila se i dortmundska Borussia. Dijamant je velika želja novog trenera Milionera Thomasa Tuchela, javlja cijenjeni Bild.

Žuto-crni su za Džeku spremni ponuditi 24 miliona eura. Jedina prepreka transferu je plata napadača Manchester Cityja koji na "Etihadu" trenutno zarađuje vrtoglavih 11 miliona eura godišnje. U Dortmundu mu nisu spremni dati više od devet, tvrdi pomenuti list.

Međutim, navodno je bh. napadač spreman pristati na smanjenje plate, te zaigrati ponovo u Bundesligi, gdje je blistao, postigavši 66 golova za Vukove.

Džeko je u Bundesligi igrao od 2007. do 2011. kada je nosio dres Wolfsburga, a Milioneri još uvijek tragaju za pravom zamjenom Roberta Lewandowskog.

 

 

 

Ne propustite