PRVI GEY LIK U TINEJDŽERSKOJ SERIJI: Disney je saopštio da svojoj publici želi da pošalje SNAŽNU PORUKU!

Zanimljivosti
PRVI GEY LIK U TINEJDŽERSKOJ SERIJI: Disney je saopštio da svojoj publici želi da pošalje SNAŽNU PORUKU!
.

Glavni lik popularne tinejdžerske serije kanala Disney Andi Mack otkrit će, tokom njenog nastavka, da je gay, što je prvi put u jednoj seriji tog kanala.

Lik 13-ogodišnjaka Sirusa Goodmana, koga igra Joshua Rash, to će saopštiti na početku druge sezone serije, čije emitovanje počinje u petak 27. oktobra.

U seriji, koja je počela da se emituje ranije ove godine, glavni lik devojčice Andy shvata da je djevojka, za koju je mislila da je njena starija sestra, ustvari njena majka. U novoj sezoni, Sirus počinje da se zaljubljuje u Andyinu simpatiju, i to povjerava svom drugu.

Disney je saopštio da svojoj publici želi da pošalje snažnu poruku o potrebi za inkluzijom i poštovanjem ljudskosti.

"Disney je posvećen stalnom stvaranju likova koji su pristupačni svoj djeci i koji se odnose na svu djecu", navodi se u saopštenju.

"Budući da sve veći broj mladih 'izlazi iz ormara' izjašnjavajući se kao LGBT osobe, Andy Mack će predstaviti njihov život i iskustva", izjavila je direktorka kanala Sarah Kate Elise, dodajući da je Disney lider kada je inkluzija LGBT osoba u pitanju.

Serija Andy Mack je najgledanija serija među djevojčicama srednjeg uzrasta od 10 godina, i najpopularnija serija na svim platfomama Disney kanala u 2017. godini, navodi Independent.

(Radio Sarajevo)

Ne propustite