TRAGIČNA SUDBINA JUGOSLOVENSKE PJEVAČICE: Majka joj je umrla poslije porođaja, brat joj je poginuo, a onda je saznala da boluje od raka!

Show
TRAGIČNA SUDBINA JUGOSLOVENSKE PJEVAČICE: Majka joj je umrla poslije porođaja, brat joj je poginuo, a onda je saznala da boluje od raka!
.

Slavna pjevačica Tereza Kesovija ima bogatu karijeru dugu preko 50 godina, hitobe, popularnost, ali i mnogo boli u svom srcu. 

Njen život počeo je tragedijom. 

Naime, njena majka je preminula manje od mjesec dana nakon što ju je rodila, a Tereza nikada nije saznala tačan uzrok majčine smrti.

"Ta priča strašna je stigma koja je ostala na mom srcu. Nisam još napunila mesec dana života kada je moja majka umrla posle porođaja. U Dubrovniku 1938. godine nije bilo efikasnih lijekova protiv sepse i trovanja pa me je porodična tragedija zadesila a da nisam još bila svjesna sopstvenog života. Nikada kasnije nisam saznala šta se zapravo dogodilo sa mojom majkom u porodilištu. Koja bolest je uzrokovala njenu smrt", ispričala je svojevremeno za hrvatske medije.
 
Godinu dana nakon smrti Terezine majke, njen otac oženio se mladom udovicom Jelom, koju život nije mazio. Jela je bila 10 godina starija od njenog oca, i nije mogla da ima djece, pa je Terezi i njenom starijem bratu pružila bezgraničnu ljubav.

Pjevačica je često isticala da su je i ona i njen brat Pero zvali i smatrali svojom majkom, kao i da detinjstvo pamti kao najbezbrižniji period života.
 
Tokom studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu upoznala je svog prvog muža, Miru Ungara, s kojim je dobila sina Alana.
 
Nakon razvoda od prvog supruga, Tereza se udala za hrvatskog vaterpolistu Ronalda Lopatnija, sa kojim je imala veoma buran brak. 
 
Još jedna velika tragedija koja je obilježila je njen život dogodila se 1974. godine, kada je dok je snimala spot u Njemačkoj saznala da joj je brat poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ubrzo nakon toga ostala je i bez žene koju je smatrala svojom majkom, jer je i njihova maćeha Jela preminula.
 
Za Terezu ovde nije bio kraj nesrećama. Saznala je da boluje od raka, nakon čega joj je odstranjen bubreg i dva tumora u uhu, a morala je da operiše i glasne žice. 2010. godine čuvena pjevačica objavila je autobiografiju u kojoj je opisala najteže trenutke svog života.

 

TEREZA KESOVIJA: Kraj jedne duge i bogate karijere

 

Popularna pevačica Tereza Kesovija (77) je odlučila, kako javljaju mediji u regionu, da poslije 55 godina završi svoju dugu karijeru. 

tereza4

Tereza se, navodno, odlučila na ovaj korak prije svega zato što, u posljednje vrijeme, sve slabije čuje.

– Neću ni od koga da se opraštam. To je tužno, a ja nisam tužna osoba – izjavila je Kesovija za hrvatski RTL.

Odlasku sa scene će, međutim, prethoditi još jedan album i turneja po Hrvatskoj.

tereza5

Kesovija, koja i dan danas mladoliko izgleda, godinama je nizala evergrin hitove poput “Prijatelji stari, gdje ste”, “Sviraj mi, sviraj”, “Stare ljubavi” …

Izvor: telegraf.rs

 

Ne propustite