DA LI VI REDOVNO LAKIRATE NOKTE? Ovo onda morate znati

Praktična žena
DA LI VI REDOVNO LAKIRATE NOKTE? Ovo onda morate znati
.

Nedavno istraživanje pokazala su  da su mnogi od najpopularnijih lakova za nokte, čak i brendirani mnogo štetniji nego što se čini. 

Naučnici su nedavno testirani na znakove hemijskih toksina u 24 žena koje sudjeluju u istraživanju. Oni su pronašli dokaze o toksina u organima svake žene. Koji je bio izvor tih kemikalija? Lak za nokte.

Nakon 10 minuta pojačali su se toksini u organizmu nakon što su žene nanijele lak za nokte, a nakon 10 sati još je drastičnije bilo.

Što je Trifenil fosfata? Jedna od najvećih briga o trifenil fosfata (ili TPHP) je kako se zna da uznemiri ljudima ‘endokrini sustav, koji kontrolira sve naše hormone.

Voditelj istraživač, dr Heather Stapleton, izrazio je svoju zabrinutost, rekao: “Sve je više dokaza upućuje na to da TPHP može utjecati na regulaciju hormona, metabolizam, reprodukciju i razvoj”.

To je posebno štetno za mlade djevojke koje koriste lak za nokte redovito, jer zdravi hormonalni razvoj je bitan dio njihova rasta.

Ipak, TPHP predstavlja ozbiljnu opasnost za zdravlje svakoga izloženog laku za nokte.

Srećom, postoje tvrtke koje proizvode lakove koji su 100% prirodni napravljeni od prirodnih boja, pa tako radije birajte njih, umjesto ovih otrovnih.

 

Genijalan trik koji će vas oduševiti: Evo zašto bi trebalo da umočite šibicu u lak za nokte (VIDEO) 

 

Šest nevjerovatnih trikova sa lakom za nokte koji vam nikad nisu pali na pamet!

Vaš lak za nokte ne samo da služi da se mažu nokti, zato vam danas donosimo 6 nevjerovatnih trikova koje nikada ranije niste zamislili.

Pogledajte ovaj kratki video i podijelite ga sa prijateljima:

Prestanite raditi ove 4 stvari i vaš lak za nokte će trajati puno duže

 

Čini ti se da je nemoguće u kućnoj radinosti napraviti manikuru koja traje duže od jednog izlaska? Više ne mora biti tako...

Većina djevojaka čini iste, klasične, greške kod lakiranja noktiju. Ipak, uz pridržavanje određenih pravila nakon manikure, tvoji nokti mogu danima biti savršeni.

Koje su to greške?

1. Treskanje bočice s lakom za nokte

Na ovaj način stvaraju se mjehurići zraka unutar bočice. Oni loše prijanjaju za površinu nokta i tako već na samom početku lakiranja nastaju prve nepravilnosti. Umjesto protresanja bočice, radije ju nježno protrljajte između dlanova.

2. Korištenje razrijeđenog laka

Mnoge djevojke u lak za nokte dodaju aceton kako bi spriječile zgrušavanje. Ipak, na ovaj način razrjeđuju lak i tako skraćuju njegovo trajanje.

3. Tipkanje sa svježe nalakiranim noktima

Jasno  je da je dosadno čekati kako bi se lak potpuno osušio, ali tipkajući na računalu odmah nakon lakiranja, sasvim sigurno će se uništiti pri rubovima nokta.

4. Korištenje proizvode koji uništavaju lak za nokte

Lak za nokte ne voli sredstva za sunčanje ili pak lak za kosu. Zato bi bilo pametno izbjeći korištenje ovih proizvoda netom nakon nanošenja laka za nokte.

 

Ne propustite