UBILI DIJETE JER SU MISLILI DA JE GAY: Mučili su ga mjesecima, tukli, pržili mu kožu i tjerali da jede izmet (FOTO)

Šokantno!
UBILI DIJETE JER SU MISLILI DA JE GAY: Mučili su ga mjesecima, tukli, pržili mu kožu i tjerali da jede izmet (FOTO)
.

Dječaka Gabrijela Fernandeza (8) ubili su majka Perl Fernandet i njen dečko Isauro Agvajer jer su samatrali da je homoseksualac. 

Ovaj jeziv zločin dogodio se 22. maja 2013. godine. 

Mučili su ga do smrti, a na nogama i stomaku imao je povrede od udarca, slomljenu lobanju, nedostajala su mu dva zuba i po tijelu je imao opekotine.

Tri rebra su mu bila polomljena, izjavila je medicinska sestra Alison Segal na suđenju prošlog petka. 

- Bilo je otvorenih rana. Deformacija. Tragova na nogama. Na vratu je nedostajala koža. Imao je povrede od glave do pete - prisjetila se u suzama medicinska sestra.

Gabrijel je preminuo, kasnije je utvrđeno, nakon što su ga monstrumi osam mjeseci tukli i nanosili teške povrede u njihovom domu u Los Anđelesu.

Rekli su tada da je Gabrijel pao pod tušem, ali znala je da to nije istina. Njegovo je stanje bilo toliko kritično, prisetila se Alison, da nije znala šta uopšte smije da dotakne.

Gabrijelovi brat i sestra: 'Mislili su da je gay pa su tako postupali'

Gabrijelov brat Ezekijel (16) i sestra Virdžinija (14) na sudu su prošle nedelje izneli šokantno svedočenje. Kazali su da su ga majka i njen dečko tako tukli i postupali prema njemu jer su mislili da je homoseksualac. Gasili su cigarete o njegovu kožu, tukli ga palicama, čak su i pucali na njega.

Gorko su plakali dok su na sudu opisivali šta su radili njihovom mlađem bratu. Agvajer je priznao da su mučili dečaka, ali odbacuje optužbe za ubistvo, jer, tvrdi, smrt nije bila planirana.

U školu su ga slali u odjeći za djevojčice

Gabrijelov brat kazao je kako su ga i zadirkivali te često oblačili u žensku odeću kada je kretao u školu. On bi mu u torbi poneo drugu odeću i u školi bi ga presvukao.

Kada je majka to saznala, istukla je i njega. Jednom su Gabrijela, kaže, terali da se prejeda spanaćem, a kad je povratio, naterali su ga da pojede i to što je povratio. Tjerali su ga i da jede hranu za mačke te ono što iza mačke ostane, pričao je Gabrijelov brat.

"Te noći mamin dečko ga je udarao šakom u glavu"

Porodica je bila prijavljivana više puta. Kada bi dolazila socijalna služba, Gabrijela bi zaključali u kabinu, koju su oni zvali 'kutijom', te bi ga vezali lisicama, sve kako niko ne bi saznao za njegovo stanje. Čak mu je, Agvajer nekad stavljao čarapu u usta kako bi ga ušutkao. 

Uplakana 14-godišnja sestra preminulog dječaka na sudu je ispričala i sve o noći u kojoj je Gabrijel umro. Gledala je, kaže, kako ga Agvajer udara više puta šakom u glavu.

Kada je pao na pod nakon zadnjeg udarca, majka i Agvajer su videli da nije dobro i uspaničili su se.

Stavili su Kada su ga vidjeli, ljekari i medicinski tehničari nisu mogli da veruju da je neko mogao tako da povređuje osmogodišnje dijete. Suđenje paru čiji je zločin 2013. potresao Ameriku nastaviće se svjedočenjem majke dječaka.

 

PROČITAJTE JOŠ: 

RODILA SE POTPUNO CRVENA I MAJKA JU JE ZBOG TOGA OSTAVILA: Pogledajte kako izgleda 23 godina kasnije (FOTO) 

Tina i njen suprug upoznali su se u Hong Kongu, a vjenčali su se poslije samo pet mjeseci. 

Djeca im još nisu bila u planu, a onda su naišli na malu crvenu djevojčicu i riješili da je usvoje. 

Mala Mui Tomas bila je napuštena beba. 

Majka ju je, čim ju je po rođenju vidjela, ostavila jer je rođena potpuno crvena. 

Socijalni radnici su bili uvjereni da joj nikada neće naći dom, a onda su naišli Tina i njen muž. 

Mui je rođena sa, za to vrijeme, nepoznatim poremećajem, a ljekari su otvoreno rekli Tini da djevojčici zdravlje rapidno propada. Ipak, Tina i suprug Rodž nisu odustajali od procesa usvajanja i tako je mala Mui sa tri godine dobila nove roditelje.

Godinama su njih dvoje upijali svaki njen pokret i dodir, uvjereni da su joj dani odbrojani, jer tako su im rekli i lekari. A ne samo da je Mui i danas tu, već joj je i zdravstveno stanje bivalo sve bolje. Tek 2012. godine su njih troje saznali šta je uopšte sa njom - u pitanju je bio rijedak genetski poremećaj Harlekin ihtiozis, problem zbog koga samo u toku jedne noći izgubi kože koliko prosječan čovjek za dve nedelje. Nakon toga, koža bi joj bila crvena, upaljena, ogoljena i sklona infekcijama.

Takvo stanje pratile su i brojne uvrijede vršnjaka ali i odraslih ljudi. Na ulici bi je gađali, vrištali kad je vide i bežali. Ali Mui nije odustajala od namere da živi kao i svaka druga djevojčica njenih godina. Naučila je kako da prividno savlada uvrede koje su joj upućene, a u sebi je godnama razmišljala o samoubistvu.
A hrabra kakva jeste, Mui je uspela da se izbori sa svima, i sa samom sobom, i danas je to jedna zadovoljna 23-godišnja devojka, jedna od četvoro najstarijih koji su doživeli "tolike"

godine sa ovim poremećajem. Danas je ona autorka knjige "Devojka iza lica", a bavi se i ragbijem uprkos velikim ograničenjima koje ima zbog bolesti - Mui, naime, ne može da se oznoji, zbog čega joj se telo vrlo brzo pregrije. Ona, ipak, ne odustaje od ovog sporta.

Uz to, Mui radi i kao terapeut u ustanovi za osobe sa posebnim potrebama. I sve to pomoglo joj je da od tinejdžerke koja je razmišljala o samoubistvu postane samouvjerena mlada žena, svjesna svojih kvaliteta.

 

 

SAMO 1 POSTO ŽENA MOŽE DA PREPOZNA OVAJ UOBIČAJAN SIMPTOM RAKA JAJNIKA: A često ga zanemarujemo! 

 

Istraživanje je pokazalo da samo jedna u hiljadu žena zna da je povećana potreba za mokrenjem simptom podmukle bolesti - raka jajnika. 

Četiri od pet nisu znale da je bol u stomaku često uzrokovan ovom bolesti, a samo 3 posto da je osjećajn ispunjenosti. 

Samo petina je znala da je otečenost znak da nešto nje u redu. Tri od deset žena je mislilo da je pregled cerviksa dovoljan kako bi se otkrila bolest.

Drugo istraživanje u kome je učestvovalo 304 učesnica pokazalo je da je 43 procenta njih trebalo tri ili više puta da posete ginekologa ne bi li bile poslate na dalje testiranje, a 46 procenta je poslato na testiranje na druge bolesti prije nego na rak.

Zbog toga je neophodno podizati svijest žena o bolesti, upoznavati ih sa simptomima i upoznati ih sa prevencijom. Ukoliko se rano otkrije, bolest je skoro uvijek izlječiva.

 

Spasite sebi život: Četiri rana simptoma raka jajnika koje svaka žena treba da zna 

Rak jajnika nastaje kada stanice jajnika postaju maligne i počnu se razvijati u tumore. Ova vrsta raka je poznata kao tihi ubojica zbog nedostatka vidnih simptoma i poteškoća da bude otkriven sa rendgenom Rak, svojim širokim spektrom oboljenja, trenutno je jedan od vodećih uzroka smrti u svijetu, te je odgovoran za preko 30% svih smrtnih slučajeva – više od bilo koje druge bolesti- prenosi Hayat.ba.
 
Šta je rak jajnika?
 
Rak jajnika nastaje kada stanice jajnika postaju maligne i počnu se razvijati u tumore. Ova vrsta raka je poznata kao tihi ubojica zbog nedostatka vidnih simptoma i poteškoća da bude otkriven sa rendgenom.
 
Iako je najčešći u žena u pred menopauzi, sve više slučajeva pokazuju povećanu učestalost kod žena u 30-im i 40-im godinama, možda čak i mlađim. Istraživanja iz Velike Britanije su otkrila da rano otkrivanje raka može drastično povećati šanse za opstanak, stoga obratite pažnju na svoje tijelo i redovito posjećujte svog liječnika.
 
Stvar je u tome da rak jajnika ne šuti, ali je jako tih. Trenutno ne postoji nijedan pouzdan test, bris, pa čak i krvni testovi često daju lažne negacije. Drugi problem je da mnogi od simptoma su pogrešni i ukazuju na druge bolesti, kao što su IBS (sindrom iritabilnog crijeva).
 
Novija istraživanja pokazuju da postoje znakovi i simptomi raka jajnika u ranoj fazi, a kao žene, moramo biti pažljive i znati kada djelovati.
 
4 simptoma koji mogu biti znakovi raka jajnika
 
Uporna nadutost
 
Ako primijetite stalnu nadutost stomaka, koja traje duže od tri tjedna, može biti rani simptom raka jajnika, mada ovakvi simptomi mogu upućivati na mnoge želučane probleme. Bilo kako bilo, ako nadutost traje duže vrijeme, javite se liječniku.

Bol u donjem trbuhu i zdjelici
 
Razmislite o svim područjima bola, moguće je da osjećate menstrualne grčeve u donjem trbuhu, prsnoj regiji, možda čak i na donjem dijelu leđa. Dok je ista bol za vrijeme menstruacije normalna, uporna bol koja Vas prati i nakon menstruacije opet, duže od tri tjedna ili više, može biti rani znak raka jajnika. Ovaj simptom je posebno važan za žene prije menopauze jer menstrualne tegobe mogu trajati duže nego inače, izvor Theheartysoul.

 
Ako primijetite značajan pad vašeg apetita duže od tri tjedna, razgovarajte sa svojim liječnikom. Iako to može biti znak cijelog niza želučanih problema, crijeva i crijevnih problema, to također može značiti i rak jajnika.
 
Pojačana potreba za mokrenjem
 
Ako se nađete u posjeti prijateljima, i bez obzira što niste unosili nikakvu tekućinu, ili ste u redu jednu minutu i hitno trebate piškiti sljedeću, možda imate rane faze raka jajnika.
 
Svi ovi simptomi mogu lako i često biti zabluda za ove probleme i bolesti gastrointestinalnog trakta. Ako vam se bilo koji od ovih simptoma javi, a niste ih imai prije, važno je pratiti njihovu učestalost i ustrajnost. Ako oni ne nestaju nakon tri tjedna ili duže, napravite pregled sa svojim liječnikom i razgovarajte o uzimajući brisa za rak jajnika.

 

 

 

Ne propustite