NA GRANIČNOM PRELAZU: Tri osobe uhapšene sa 6,5 kilograma heroina

Region
NA GRANIČNOM PRELAZU: Tri osobe uhapšene sa 6,5 kilograma heroina
.

Gotovo 6,5 kilograma heroina, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 800 hiljada kuna, u utorak je na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu u automobilu pokušalo prokrijumčariti troje makedonskih državljana koji se nalaze u pritvoru, izvijestila je u četvrtak brodsko-posavska policija.

Prilikom granične kontrole, policija je u utorak oko 19 sati posumnjala u vjerodostojnost vozačke dozvole 40-godišnjaka koji je vozio automobil makedonskih registracija, u kojemu su se još nalazili 40-godišnjak i 30 godišnjakinja, svi makedonski državljani, pišu hrvatski mediji.

Policija je utvrdila da je dozvola krivotvorena te je zajedno s carinicima počela pregled vozila, u čijem su donjem dijelu (podvozju) uočeni sumnjivi paketi.

Temeljem naloga slavonsko-brodskog Županijskog suda vozilo je i pretraženo te je tom prilikom u 24 paketa ukupno pronađeno 6.449 grama heroina, za koji se pretpostavlja da je bio namijenjen zapadnoeuropskom tržištu, izjavila je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nuić na konferenciji za novinare.

Kod 30-godišnjakinje je pronađeno i više desetaka tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga, a za koje ona nije imala medicinsku dokumentaciju.

Svi su pritvoreni i kazneno prijavljeni zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 40-godišnjak i za krivotvorenje isprave, a 30-godišnjakinja i prekršajno zbog spomenutih tableta.

Ne propustite