Zašto je zaručnički prsten Kate Middleton baš od safira? Iza njega stoji cijela priča o kojoj mnogi nemaju pojma

Show
Zašto je zaručnički prsten Kate Middleton baš od safira? Iza njega stoji cijela priča o kojoj mnogi nemaju pojma
.

Kada se 2010. godine pojavila vijest o zarukama Kate Middleton i princa Williama, jedan od fokzsa je bio njen 12-karatni zaručnički prsten sa safirom i 14 dijamanata. 

No, iza ovog prstena stoji cijela priča. 

Napravio ga je britanski zlatar Garrard, a prije Kate pripadao je princezi Diani. 

Sve je započelo s kraljicom Victorijom

prsten2

Safiri su stoljećima bili omiljeno drago kamenje britanske monarhije, a sve je započelo 1840. godine kada je princ Albert svojoj supruzi darovao zlatni broš sa safirom okružen dijamantima, prenosi Red Book Mag. Kreativni direktor Garrarda nedavno je izjavio za Vogue da je kraljica Victoria toliko voljela broš da ga je odlučila nositi na dan svog vjenčanja kao ‘nešto plavo’.

Iako je Victoria tijekom svoje vladavine skupila mnoge dragocjene dragulje, broš je držao posebno mjesto u njezinom srcu, čak i nakon Albertove smrti. Kasnije ga je umetnula u kraljevsku krunu tako da uvijek pripada vladajućem monarhu.

Prsten je zapravo bio Dianin

prsten

Kraljica Elizabeta II. naslijedila je broš nakon što je imenovana kraljicom i vjerojatno je oduševljena njime baš poput svoje majke jer ga često pokazuje. Neki kažu da je upravo taj broš inspirirao princa Charlesa kada je birao prsten za Dianu.

“Princ Charles uvijek je bio oduševljen plavim brošem svoje majke, a kada je došao kod nas i vidio ovaj prsten, znao je da je on pravi izbor za Dianu”, rekli su u Garrardu.

Nakon Dianine tragične smrti, nepotvrđene glasine kažu da su William i Harry mogli uzeti dva Dianina predmeta za uspomenu. William je izabrao majčin zlatni Cartier sat, a Harry prsten sa safirom. No, kada je Harry vidio koliko se Willian i Kate vole, bratu je dao prsten u zamjenu za sat.

Možda će jednog dana upravo princeza Charlotte nositi broš na svojoj haljini ili će princ George svoju buduću zaručnicu zaprositi s Dianinim prstenom.

 

Ne propustite