Rukometni Zmajevi pobjedom započeli kvalifikacije: Odlično prvo poluvrijeme za siguran trijumf

Ostali sportovi
Rukometni Zmajevi pobjedom započeli kvalifikacije: Odlično prvo poluvrijeme za siguran trijumf
.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras Estoniju s 31:24 u okviru prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine.

Naši rukometaši su od samog starta nametnuli svoj ritam na parketu "Skenderije", te su od prvog minuta u potpunosti kontrolisali igru i rezultat.

Slabašni Estonci nisu uspjeli pružiti veći otpor Zmajevima, te su samo u nekoliko navrata spustili visoku prednost našeg tima.

Na poluvremenu smo imali 18:10, te smo u nastavku rutinski sačuvali visoko vodstvo iako su gosti stizali na minus četiri.

Tako smo na najbolji mogući način započeli novi kvalifikacijski ciklus uprkos velikim organizacijskim i finansijskim problemima koji muče Rukometni savez BiH.

Vladimir Vranješ odigrao je najbolji meč u državnom dresu i s osam golova bio prvo ime meča. Jedan manje dodao je Marko Panić.

Nikola Prce je dodao pet, a Ivan Karačić i Srđan Predragović po četiri gola. Sjajan je na našem golu bio Benjamin Burić.

U ekipi Estonije je bolji od ostalih bio Martin Johannson s pet golova, dok je Mait Patrail dodao jedan manje. 

Kvalifikacijsku grupu 6 osim večerašnih rivala čini i selekcija Švicarske. BiH će protiv ove reprezentacije igrati početkom naredne godine. Samo prvoplasirani timovi iz grupa idu u baraž.

Ne propustite