5 grešaka tokom tuširanja koje vam uništavaju kožu i zdravlje

E buraz
5 grešaka tokom tuširanja koje vam uništavaju kožu i zdravlje
.

Rijetko ko bi pomislio da možemo da pravimo greške i prilikom tako jednostavne radnje kao što je tuširanje. Nekada iz neznanja, a nekada u žurbi, činimo stvari koje škode ne samo našoj koži već i cjelokupnom organizmu. Zato smo vam mi pripremili nekoliko jednostavnih pravila kako da sačuvate sopstveno zdravlje i nadamo se da ćete ih se sjetiti svaki put kada krenete na tuširanje.

1. Predugo tuširanje

predugo-tusiranje-0

Kao i topla voda, i dugotrajno tuširanje isušuje kožu, što može da rezultira osipom i svrabom. Optimalna dužina tuširanja jeste oko 10 minuta.

2. Česta upotreba kupki i gelova za tuširanje

cesta-upotreba-kupki-i-gelova-za-tusiranje-1

Što više pjene, to je više vještačkih aktivnih supstanci u gelu za tuširanje. One uklanjaju prirodni masni sloj sa vaše kože koji je zapravo štiti, pa koža postaje gruba i suha. Takođe, ako vam antibakterijska sredstva nisu posebno prepisana, nema potrebe da ih svakodnevno koristite.

3. Koristite stare i mokre sunđere
koristite-stare-i-mokre-sundere-2

Mokri sunđeri i lufe su pogodna sredina za razvoj bakterija i gljivica, pa bi bilo dobro da ih mijenjate svake 4 nedelje. Pokušajte da umjesto njih koristite frotirsku rukavicu ili peškir. Važno da je sunđer nakon svake upotrebe osušite.

4. Previše entuzijastično sušenje

previse-entuzijasticno-susenje-3

Osušite tijelo mekanim peškirom, ostavljajući ga blago vlažnim. Namažite omiljenu kremu i vaša koža će biti glatka i zdrava!

5. Previše vruća voda

previse-vruca-voda-4

Vrela voda dovodi do isušivanja i pucanja kože. Ona uklanja previše prirodne masnoće sa kože, ostavljajući je tako nezaštićenu. Takođe povećava protok krvi što često dovodi do eritema, upala i osipa. Temperatura 35-40°C savršena je za zdravlje kože.

(Novi.ba/fokuzz.com)

Ne propustite