STRAVIČNO: Maloljetnici su bacili kamen na autoput, POGINUO MLADI OTAC

Svijet
STRAVIČNO: Maloljetnici su bacili kamen na autoput, POGINUO MLADI OTAC
.

Sudac u Michiganu odbio je u utorak odobriti jamčevinu petorici maloljetnika koji su optuženi da su u gradu Flintu bacili kamen s nadvožnjaka na autoput koji je potom ubio putnika u kombiju.

Iako su svi optuženi maloljetni, imaju od 15 do 17 godina, sudit će im se kao odraslima, a svakog od njih tereti se za ubistvo drugog stupnja. Maksimalna kazna koju mogu dobiti je doživotni zatvor. Kamen koji su bacili 18. oktobra imao je gotovo tri kilograma i zadao je kobne ozljede 32-godišnjem Kennethu Whiteu.

slika1

White je bio putnik u kombiju i na putu kući kad ga je kamen koji je probio vjetrobransko staklo udario u lice, glavu i prsa.

Preminuli muškarac bio je zaručen i iza sebe je ostavio petogodišnjeg sina.

- Stalno me ispituje gdje je njegov tata. Reći mu da se više nikad neće vratiti bilo je jako teško. Pokušala sam mu objasniti, ali on je premlad, tek mu je pet godina i ne može da razumije - kazala je Amiee Cagle, žrtvina zaručnica.

slika2

Šerif okruga Genesee Robert Pickell potvrdio je za CNN da je istraga pokazala kako je Kyle Anger (17) bacio kamen koji je ubio Whitea, ali su sva petorica maloljetnika optužena za ubistvo drugog stupnja, da su se urotili da počine ubistvo, za namjerno uništavanje imovine, te još dvije manje optužbe. Uz Kylea Angera, optuženi su Alexzander Miller (15), Mark Sekelsky (16), Mikadyn Payne (16) i Trevor Gray (15). Sva petorica izjasnili su se na sudu da nisu krivi, piše 24sata.hr.

slika3

 Kada bacite kamen takve veličine na autoput kojom automobili prolaze brzinom od 110 km/h  morali bi znati, razumna osoba bi morala znati, da time nekome možete nanijeti strašne povrede, a u ovom slučaju i smrt - kazao je okružni tužitelj David Leyton u ponedjeljak na konferenciji za medije.

Preliminarno ročište zakazano je za 2. novembar.

Ne propustite