JEZIVA SCENA: Radnik gradske čistoće skupljao smeće, pa završio MRTAV

Region
JEZIVA SCENA: Radnik gradske čistoće skupljao smeće, pa završio MRTAV
.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcz odredili zadržavanje do 48 sati S.Đ. (28) iz Kruševca, zbog postojanja osnova sumje da je izvršio krivično djela protiv bezebjednosti javnog saobraćaja. 

On se tereti da je u noći između utorka i srijede, oko 00.45 časova, u Bulevaru Nikole Pašića u Kruševcu, upravljajući automobilom, udario radnika „Javnog komunalnog preduzeća

Kruševac“ koji je sakupljao smeće, a zatim u teretno radno vozilo koje je bilo zaustavljeno zbog utovara smeća. 

Od zadobijenih povreda 48-godišnji radnik JKP Kruševac preminuo je na licu mjesta, dok su S. Đ. i 26-godišnji suvozač iz automobila povređeni, pišu Večernje novosti. 

Uviđaj su izvršili osnovni javni tužilac iz Kruševca i saobraćajna policija. S. Đ. će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

 

PROČITAJTE JOŠ: 

'ŠTA TI SE TREBA DOGODITI DA UBIJEŠ MAJKU!?' Jeza u Slavoniji nakon što je policija otkrila ubicu bogate povratnice

 

Mjesec i pol nakon što je na luksuznom imanju na osami pakračkih vinograda nađeno beživotno tijelo Blaške Skender (68) prepuno razderotina i podljeva, za stravičan zločin osumnjičena je pokojničina 45-godišnja kći Silvija, inače njemačka državljanka.

Bila je nedostupna

Prije desetak dana kada su, kako Jutarnji. hr saznaje, vještačenja tragova krvi iz kuće sve sumnje usmjerila na kćer, istražna sutkinja Županijskog suda u Bjelovaru je 17. oktobra donijela rješenje o provođenju istrage te joj je odredila istražni zatvor.


Silvija je od prvog dana pronalaska majčina tijela bila nedostupna istražiteljima te se spominjalo da je nakon zločina otišla za Srbiju, a nedavno je locirana u Beču gdje je i uhićena temeljem europskog uhidbenog naloga. U slučaju da se usprotivi izručenju, kroz dva mjeseca bi mogla biti izručena Hrvatskoj kako bi se suočila s kaznenom prijavom da je vlastitu majku neutvrđenim tupim predmetom s brazdama sa 10. na 11. rujna lišila života. Tijelo Blaške Skender je na kraju kremirano, a po želji njezine obitelji, urna je odvezena u Krilaticu nadomak Kumanova s obzirom na to da je 68-godišnjakinja rodom iz Makedonije.

Podsjetimo, odmah nakon otkrića mrtvog tijela krenule su spekulacije da je upravo jedna od dvije Blaškine kćeri presudila majci, a kao jedna od pretpostavki za to je bila ta što su upravo nju, koja inače živi u Njemačkoj, kobnog vikenda susjedi vidjeli kako vozi kroz ulicu prema imanju smještenom otprilike 500-tinjak metara od dječjeg vrtića na Kalvariji. Mjestom se odmah “prosuo” neopisivi strah jer se mještanima činilo kako policija tapka u mraku s obzirom na to da su prolazili dani i dani kako je počinitelj jezivog čina lutao slobodan.

Policija na nogama

Do otkrića ubojstva je došlo nakon što je Blaškin sin, koji živi u inozemstvu, zamolio susjeda da ode provjeriti zašto mu se majka ne javlja na telefon, a kako ni njemu nije otvarala niti se u kući vidjelo svjetlo, policija se digla na noge. Zajedno s vatrogascima su provalili u kuću na imanju. Kako ni tamo nije bilo nikoga, provjerili su u manjoj kućici gdje su u dnevnom boravku pronašli izmrcvareno tijelo nesretne žene s ozlijeđenom glavom i šakama. Očevid pod lampama trajao je cijelu noć, a susjedi su s nevjericom promatrali očevid i iščekivali krajnji ishod.

O Skenderovima, koje zapravo nisu dobro poznavali, susjedi su imali samo riječi hvale. Za Blašku zvanu Makedonka ispričali su da je u ranoj mladosti otišla u Njemačku gdje se udala za Slavonca Zvonka. Oboje su tamo neumorno radili kako bi za svoje troje djece omogućili bolji život, a sredinom 70-ih na pakračkom proplanku kupili su malu kuću koju su s vremenom obnovili i u kojoj je prošlog mjeseca Blaška nađena mrtva.

Čudno se ponašala

Inicijalne sumnje da je majci troje djece te baki četvero unučadi presudila jedna od kćeri mnogi su mještani s gnušanjem odbacivali iako su svi redom rekli da se upravo ta kći u posljednje vrijeme doista čudno ponašala.

- Do zadnjeg trenutka nismo željeli vjerovati u te spekulacije. Kakav sumrak treba da se dogodi u nečijoj glavi pa da ubije vlastitu majku koja je za nju život dala? - pita se jedna od mještanki Pakraca nakon što je i službeno priopćeno da je PU požeško-slavonska podnijela kaznenu prijavu protiv Blaškine kćeri za ubojstvo. Tek će se vidjeti gdje će se nastaviti sudski postupak.

 

(Novi.ba/Jutranji.hr) 

Ne propustite