NAREDNA DVA DANA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO, a za vikend se PRIPREMITE!

Bosna i Hercegovina
NAREDNA DVA DANA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO,  a za vikend se PRIPREMITE!
.

U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Vjetar će biti slab promijenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu od 7 do 10, a najviša dnevna između 13 i 19, na jugu od 17 do 22 stepena. 

U Bosni i Hercegovini će u petak, 27. oktobra biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Od večernjih sati novo naoblačenje sa sjevera koje će u noći na subotu u Bosni uvjetovat kišu, na planinama i snijeg. Padavine nisu obilne. Vjetar će biti slab jugozapadnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjera na sjever. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna između 17 i 22 stepena. 

U Bosni će u subotu, 28. oktobra biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom prijepodne, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Tokom dana postepan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prijepodne će biti umjereno oblačno, a poslijepodne nešto sunčanije. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu od 9 do 12, a najviša dnevna između 9 i 15, na jugu od 15 do 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

PROČITAJTE JOŠ: 

VREMENSKA PROGNOZA: Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme 

Jutros je u centralnim i istočnim područjima bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Han Pijesak 92, Zvornik 73, Sokolac 39, Tuzla 27, Zenica 26, Višegrad 24, Rudo 23, Sarajevo 20, Ivan Sedlo 19, Bijeljina 14, Foča i Jajce 6, Bugojno 3, Gacko i Mrkonjić Grad 2.

Temperature zraka u 8 sati: Ivan Sedlo 3 stepena, Sokolac 4, Bihać 5, Prijedor i Sarajevo 6, Drvar, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 7, Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno i Zenica 8, Grude 9, Doboj i Trebinje 10, Mostar 13, Stolac 14, Neum 15 stepeni.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, uz nešto više oblačnosti, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima sa slabom kišom, a u drugoj polovini dana bez padavina. U ostatku Bosne umjereno oblačno. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine prije podne. Vjetar u Bosni slab promijenljivog smjera. U Hercegovini umjerena do jaka bura, koja će poslije podne i oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu od 16 do 20 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 11 stupnjeva, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

GRAD PO VODOM: Izlila se rijeka, odnijela put i nekoliko kuća odsjekla o od svijeta (FOTO)

 

Rijeka Gradac izlila se kod nove brane, gdje je napravila "novo" korito, odnijela novi asfaltni put u dužini od 30 metara i više valjevskih domaćinstava "odsjekla od svijeta".

Na tom dijelu odsječenog puta se nalazi i crpna stanica valjevskog vodovoda, ali kako je rečeno za Telegraf oni su organizovali na adekvatan način, tako da problema sa radom crpne stanice nema. Zbog vode koja je odnijela dio puta nemoguće je doći do mnogih domaćinstava u tom dijelu Valjeva, a očekuje se da će lokalna samouprava brzo reagovati i da će naći odgovorajaće rješenje.

valjevo

Kako je potvrđeno u Meteorološkoj stanici, u posljednja tri dana na području Valjeva palo je čak 86 litara kiše po kvadratnom metru. Najviše padavina je bilo u protekla 24 sata, kada je palo 64, 2 litara kiše po kvadratnom metru. Padavine su prestale noćas oko dva sata posle ponoći.

 

 

Ne propustite