SIMPTOM KOJI SU SVI IGNORISALI: “Mjesecima su me ljekari ubjeđivali da nije ništa strašno, sada znam da umirem”

Objavljeno:24.10.2017 - 13:24
A A A Times Arial

Sa ovim problemom suočila se Viki Venes iz Čeltenhama. 

Viki je lični trener i oličenje zdravog tijela. 

Ona je fitnes fanatik koji u životu nije zapalio cigaru, a hrani se isključivo zdravo. Ipak, Viki boluje od četvrtog stadijuma raka pluća, i to je saznala svega nekoliko sati nakon što je nastala fotografija koja slijedi. 

zena

Žalila se Viki ljekarima, koji su joj stalno dijagnostikovali astmu. 18 mjeseci im je trebalo da otkriju da ima rak pluća, i to samo zato što izgleda tako zdravo.

– Ova slika nastala je svega nekoliko sati nakon što mi je dijagnostikovan rak pluća u četvrtoj fazi. Imam 30 godina, fitnes sam trener, džogiram, ne pušim i zdravo se hranim. Kada imate kancer, ne morate da izgledate bolesno. Simptomi mogu da budu veoma suptilni i da se pojavljuju tek povremeno. Nažalost, mnogi lkekari su moj rak miješali sa astmom. Suština moje priče je, ako se osjećate loše, ispitujte sve ljekare u okolini. Nemojte da se plašite da ćete biti naporni, smiješni i luckasti. Preispitujte sve što kažu i ne odustajte dok ne dođete do pravog odgovora. Ovo je emocionalno i fizički najteža nedelja u mom životu, a sada je vreme za borbu – poručuje Viki.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!