ISTRAŽITELJI SU NA KORAK DO RJEŠENJA: Ubica ostavio TRAG na šaci ubijene pjevačice! OVO ĆE GA RAZOTKRITI!

Region
ISTRAŽITELJI SU NA KORAK DO RJEŠENJA: Ubica ostavio TRAG na šaci ubijene pjevačice! OVO ĆE GA RAZOTKRITI!
.

Fragment muškog DNK koji je pronađen na šaci ubijene pjevačice Jelene Marjanović ključan je dokaz za pronalaženje ubice, naročito ako se uporedi sa ljudima koji su potencijalno umiješani u zločin.

 

Kako kažu vrhunski forenzičari sa kojima smo pričali, nepotpuni i nepoznati DNK pronađen na domalom prstu desne ruke nesretne pjevačice, na kome fali i burma, lako može dovesti do ubice, ali samo u određenim okolnostima.

 

- Ako pretpostavimo da se nepotpuni DNK uporedi sa DNK ubice, vjerovatno će se lako dobiti rezultati. Sad je pitanje koliko je uopšte očuvano DNK materijala u ovom slučaju. No parcijalni DNK sigurno je beskorisno uspoređivati sa DNK bazama, kojih mi inače imamo sedam i gdje se trenutno čuva oko 10.000 DNK profila naših građana. Neće se dobiti tačni rezultati i to je gubljenje vremena. Ali, poređenje ovog frangmenta DNK sa svim ljudima koji su potencijano umiješani u zločin treba da nam otkriju ubicu - rekao nam je forenzičar upućen u slučaj koji je želio da ostane anoniman zbog osjetljivosti istrage.

 

Naravno, kako dodaje, DNK analize su moćne ali ne i svemoguće, one ne mogu da dokažu da je osoba genetički materijal na mjestu zločina ostavila baš u trenutku činjenja zlodjela.

Baš zbog toga biološki tragovi koji su pronađeni na gumici za kosu ubijene pjevačice i koji pripadaju njenom mužu okrivljenom za ubistvo Zoranu Marjanoviću, ali i njegovom ocu Vladimiru, još su nedovoljan dokaz da su umiješani u to zlodjelo.

S druge strane, kako se spekuliše po medijima, fragment muškog DNK na šaci i identičan biološki trag izolovan na donjem dijelu trenerke Jelene Marjanović ne pripadaju Marjanovićima. To dovodi samo do novih teorija u ovom mučnom slučaju, pa se pojavila i najnovija, po kojoj je više ljudi umiješano u ubistvo, čak troje.

Dok se ne riješi misterija nepotpunog DNK uzorka, i dalje neće biti jasno šta se to tačno dogodilo 2. aprila prošle godine na nasipu u naselju Crvenka u Borči.

Ne propustite