VREMENSKA PROGNOZA: U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA: U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom
.

 U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama snijeg, ali  se ne prognozira ispod 1.200 metara nadmorske visine.

Očekivana količina padavina je uglavnom između 20 i 40 litara po metru kvadratnom, u planinskim područjima BiH i do 60 litara.

Vjetar će u većem dijelu zemlje biti umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a na zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom će iznositi između 4 i 10 stpeni. Na jugu BiH temperatura zraka između 12 i 16 stepeni. 

U Sarajevu će biti oblačno sa slabom kišom. Više padavina očekuje se tokom noći na utorak. Temperatura zraka između 5 i 7 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. 

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica -2, Ivan-sedlo 4, Drvar, Livno i Sokolac 5, Bugojno i Jajce 6, Bihać, Sanski Most, Sarajevo 7, Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Tuzla i Zenica 8, Grude 9, Zvornik 10, Stolac 11, Mostar i Trebinje 12 i Neum 13 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935Pa, za 10hPa je manji i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite