BUDITE OPREZNI: Sutra moguće meteoropatske reakcije!

Porodica i zdravlje
BUDITE OPREZNI: Sutra moguće meteoropatske reakcije!
.

Opšta slika sutra će biti lošija, usljed promjene vremenskih prilika. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, razdražljivosti i nesanice.

Hroničnim bolesnicima, posebno astmatičarima i osobama s kardiovaskularnim problemima savjetuje se oprez, s obzirom da će se osjet hladnoće pojačati zbog nižih temperatura i povećanog sadržaja vlage u zraku, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

 

PROČITAJTE JOŠ:

PRIPREMITE KIŠOBRANE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas u BiH

Danas u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada će usloviti padavine u drugoj polovini dana. Kiša se prvo očekuje u Krajini i sjevernim područjima Bosne i padavine će se postepeno prema kraju dana pomjerati prema jugu i istoku zemlje.

U poslijepodnevnim i večernjim satima izgledna je i grmljavina. Prije podne će biti magle po kotlinama i uz riječne tokove u Krajini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar većinom slab jugozapadnog smjera.

Od poslijepodnevnih sati vjetar je umjerene jačine i postepeno tokom noći mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Vjetar mijenja smjer prvo na sjeveru zemlje, a tokom noći na ponedjeljak i u ostalim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17°C i 22°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se prognozira krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite