VILA SRPSKOG TAJKUNA U LONDONU: Neki tvrde da je u njoj bivši šef Agrokora

Aktuelno
VILA SRPSKOG TAJKUNA U LONDONU: Neki tvrde da je u njoj bivši šef Agrokora
.

- Idem po Gorana, uđite - pozvala  je čistačica na vratima vile u vlasništvu srpskog poduzetnika Miroslava Miškovića u elitnoj londonskoj četvrti Wycombe Square u kojoj žive njegova kći Ivana Mišković Karić i njen suprug Goran Karić.


Reporteri Jutarnjeg obišli su Miškovićevu vilu jer su se proteklih dana u medijima pojavile spekulacije da vlasnik Agrokora Ivica Todorić boravi u jednoj od vila u vlasništvu srpskog poduzetnika i članova njegove obitelji koje posjeduju u engleskoj metropoli. Podsjetimo, Mišković, vlasnik Delta holdinga, u domovini je također bio procesuiran i blizak je prijatelj Ivice Todorića.

Međutim, čistačica obitelji rekla  je da u vili žive samo Ivana Mišković Karić i njezin suprug Goran Karić kojeg smo jučer ujutro zatekli kod kuće, ali je odbio izaći pred novinare te se nekoliko minuta poslije odvezao u terencu.

Elitna četvrt

Riječ je o ekskluzivno uređenoj vili, čije predsoblje je moderno dizajnirano. Nekretnine u ovoj četvrti, prema medijskim napisima, slove za najskuplje u centru Londona. Britanski mediji su 2009. pisali da su se u tim vilama smjestili bogati financijaši i inozemni investitori, dok je Sunday Times 2006. objavio da je Mišković za "nasljednika Marka Miškovića kupio vilu u Kensingtonu vrijednu 25,5 milijuna funti i da je to treća vila koju je kupio u Londonu".

"Mišković je lani u elitnoj londonskoj četvrti Wycombe Square postao vlasnik dviju kuća vrijednih 14,5 i 11 mil. funti", pisao je tada Sunday Times.  Ivana Mišković Karić i suprug Goran Karić, koji potječe iz obitelji Karić, nakon pokretanja postupka u Srbiji protiv Miroslava Miškovića preselili su se u London. U London su preselili i biznis te su u registru birtanskih tvrtki vidljive firme povezane s njima. U registru nema ništa na ime Miroslava Miškovića, ali u tvrtki Redstart Investment Limited direktorica je isprva bila Marija Desivojević-Cvetković, potpredsjednica Delta holdinga, a sada je Ivana Mišković Karić. Iz dokumenata, javno dostupnih u britanskom registru, vidi se da je u tvrtku uneseno 20 mil. eura, pa 45 mil. eura...

Razne tvrtke

Ivana Mišković Karić spominje se u još jednoj londonskoj firmi. Riječ je Taat Company Limited u kojoj je također upisana kao direktorica. Njezin suprug Goran Karić aktivan je u tvrtki Hemslade Limited, a tvrtka iznad je Hitomi Financial Limited registrirana na Britanskim djevičanskim otocima i povezana s tvrtkom Hemslade Trading Limited s Cipra.

U britanskom registru nema tvrtki povezanih s članovima obitelji Todorić.

 

(Jutarnji.hr)

Ne propustite