”KAD SI REKLA DA ME VOLIŠ”: Iza jedne od najljepših balada krije se i najtužnija ljubavna priča!

Show
”KAD SI REKLA DA ME VOLIŠ”: Iza jedne od najljepših balada krije se i najtužnija ljubavna priča!
.

Pjesmu Dine Merlina ‘Kad si rekla da me voliš’ stalno pjeva i obožava na hiljade ljudi, i jedan je od najvećih muzičkih hitova ikada. Ali  malo ko zna za tešku i tužnu ljubavnu priču koja se krije iza nje.

Naime, Dino potiče iz siromašne porodice, a kao tinejdžer se zaljubio u bogatu devojku Amelu. Njeni roditelji su htjeli da se njihova kćerka zabavlja sa mladićem iz njenog staleža, pa joj nisu dali da se viđa s Dinom. Viđali su se krišom i većinu svoje petogodišnje veze proveli razdvojeni.

Tada je Dino, slomljen razdvojenošću i osjećanjima napisao mega hit ”Kad si rekla da me voliš”.

Na kraju, Dino ju je oteo iz kuće i pobegli su zajedno, što je razbjesnilo Ameline roditelje, koji nisu htjeli više ni da čuju za nju, posebo kada su saznali da su se vjenčali.

Ipak, shvatili su da ne mogu da uticati na ljubav dvoje mladih, pa su se pomirili i zavoljeli Dinu kao rođeno dijete.

 

PROČITAJTE JOŠ:

Dino Merlin ispričao svoju ljubavnu priču: Tiho me je upitala: ”Jesi li nam što donio? Nemam za mlijeko”!

Evo divne priče kako je Dino Merlin upoznao svoju ženu!

-Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još uvijek mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina – vraća Merlin svoj film uspomena.

– Vidio sam je u džamiji, prišao joj i sigurno joj rekao nešto neodoljivo kad je sa mnom još i danas – šali se Dino.

Njeni roditelji bili su protv te veze, jer je Amela studirala, a Dino bio siromašan momak.

– Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju. – sjeća se Merlin tih vremena i dodaje:

– Ali, eto vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem!

Iako je njegov današnji život bajka, to ranije nije bio slučaj, jer prije su često bili gladni nego siti, te se nakon turneje po Jugoslaviji vrati kući praznih đepova!

– Moja žena je stajala na vratima, dočekala me s bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ”Jesi li nam što donio? Nemam za mlijeko”. Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam donio ništa jer nisam ništa zaradio. Bili su tu golemi troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ”Da, donio sam 100 maraka”.

 

Ne propustite