Davidu Komšiću potvrđena optužnica zvjersko ubistvo: ‘BIVŠU JE DJEVOJKU 70 PUTA IZBO NOŽEM, ZNAO JE DA JE TRUDNA S DRUGIM’

Region
Davidu Komšiću potvrđena optužnica zvjersko ubistvo: ‘BIVŠU JE DJEVOJKU 70 PUTA IZBO NOŽEM, ZNAO JE DA JE TRUDNA S DRUGIM’
.

Zagrebački Županijski sud u petak je potvrdio optužnicu za teško ubistvo 20-godišnjem Davidu Komšiću kojega tužiteljstvo tereti da je u veljači ove godine iz ljubomore ubio svoju bivšu djevojku, 18-godišnju Kristinu Krupljan, sa 70 ubodnih i petnaestak reznih rana po glavi i tijelu.

Optužnicu je u petak potvrdilo optužno vijeće pa se očekuje sazivanje pripremnog ročišta na kojem će, među ostalim, biti određen i datum početka suđenja.

U optužnici podignutoj u junu ove godine stoji da je Komšić 22. frbruara oko 21.30 sati u Zagrebu, na izuzetno brutalan način usmrtio bivšu djevojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim.

Najprije ju je “ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da je usmrti” lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a potom joj “nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi”.

Djevojka je od teških rana preminula na mjestu zločina.

Osim ovog zločina Komšić je i ranije bio optužen zbog izazivanja saobraćajne nesreće na Sveticama u aprilu prošle godine kada je automobilom usmrtio pješaka koji je prelazio cestu, iako je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake, piše HINA.

 

PROČITAJTE JOŠ:

Komšić osuđen na dvije godine zatvora zbog smrti pješaka, još mu nije potvrđena optužnica zbog ubistva bivše djevojke koja je bila trudna

David Komšić, čiji je zločin početkom ove godine zgrozio Hrvatsku, osuđen je nepravomoćno na dvije godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

On je u travnju prošle godine očevim Mercedesom u Zagrebu, na križanju Vukovarske ulice i Donjih Svetica naletio na 72-godišnjeg pješaka. Zaustavio se tek stotinjak metara dalje. Kako je utvrđeno, neposredno prije nesreće nepropisno se prestrojavao, a nije niti brzinu prilagodio uvjetima na cesti.

Kolarića je udario dok je prelazio cestu kad je na semaforu bilo crveno.

Komšić je u vrijeme prometne nesreće imao 18 godina i sudili su mu kao mlađem punoljetniku. Prema maloljetničkom zakonu takvo je suđenje zatvoreno za javnost. Nakon nesreće, Komšić nije bio pritvoren, a kao mjeru opreza su mu oduzeli vozačku dozvolu.

Njegov odvjetnik najavio je žalbu

Kako nam je kazao Komšićev odvjetnik, Fran Olujić, žalit će se na presudu. "Naravno da ćemo se žaliti. Ova kazna apsolutno odudara od sudske prakse za tu vrstu kaznenih djela. Tijekom postupka je nedvojbeno utvrđeno da do prometne ne bi ni došlo da pješak nije prolazio na crveno.", rekao nam je Olujić.

Brutalno ubio bivšu djevojku

Komšić je u veljači ove godine brutalno ubio svoju bivšu djevojku Kristinu koja je bila trudna. Tek 20. lipnja zagrebačko Državno odvjetništvo protiv njega je podiglo optužnicu, a nju još uvijek nije potvrdio sud. Olujić nam je kazao kako je predmet na Vrhovnom sudu te da očekuje da u idućih mjesec, dva bude riješen.

Podsjetimo, Komšić je osumnjičen da je 22. veljače, oko 21,30 sati sa suvozačevog mjesta pritisnuo 19-godišnju žrtvu na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati te da joj je nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi.

Osumnjičeni je žrtvu ubio ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da ju usmrti, izvijestilo je Državno odvjetništvo, navodeći kako je osumnjičeni znao da je djevojka u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem, da je trudna te da želi s njim prekinuti emotivnu vezu.

Zločin se dogodio u automobilu 19-godišnje žrtve, nakon što se Komšić s njom dovezao ispred njene zgrade iz večernjeg izlaska.

Ne propustite