Više od pola godine čekao gazdaricu pred vratima: Vjernost je najveća vrlina psa

Zanimljivosti
Više od pola godine čekao gazdaricu pred vratima: Vjernost je najveća vrlina psa
.

Olivia Sievers radi kao stjuardesa i  stalno putuje oko svijeta – ali kad god dođe u Buenos Aires, odsjeda u jednom te istom hotelu.  Prije nekoliko mjeseci Olivia je u blizini hotela opazila psa skitnicu – i od tog trenutka počinje ova zanimljiva priča.

Naime, Olivija je rodom iz Njemačke i tamo ima dva psa. Kada je ugledala ovu skitnicu, odlučila se da ga pomiluje i nahrani; međutim nakon svega toga pas ju je toliko zavolio da ju je pratio svuda. Čak i kada ga je pokušala otjerati, bilo je uzalud jer se pas uvijek nanovo vraćao.  76f4d560aedb44fddb20

76f4d560aedb44fddb20

Nakon šestomjesečne pauze, Olivija se vratila u Buenos Aires, a tamo je dočekalo pravo iznenađenje. Naime, ona nije mogla vjerovati svojim očima: ispred ulaza u hotel čekao ju je „njen“ pas skitnica. Pas ju je čekao sve to vrijeme, uprkos vremenu, jer je tada već bila zima.

Ovo sve za  Oliviju je bio znak, te je odlučila uzeti sa sobom kući svog vjernog prijatelja. Dala mu je ime „Rubio“, nabavila sve potrebne papire te odvela psa na cijepljenje kako bi mogao ići sa njom u Njemačku. Tokom tog cjelokupnog procesa, Olivija je saznala kako aktivisti društva za zaštitu životinja ovog psa više puta pokušali udomiti, ali pas se nije dao uhvatiti. 

olivia1

Rubio je prije malo više od mjesec dana stigao u svoj novi dom. Ubrzo se sprijateljio sa nova druga dva četveronošca i sada su svi jedna velika sretna obitelj.

 

Ne propustite