Muzika možete sabotirati vaše ciljeve u teretani, od danas slušalice ostavite u torbi

Zdrav život
Muzika možete sabotirati vaše ciljeve u teretani, od danas slušalice ostavite u torbi
.

Puno stvari može sabotirati vaše rezultate u teretani.

Primjerice - ako se ne zagrijavate dobro prije treninga ili se nakon njega ne istežete kako treba. Te su radnje potrebne vašim mišićima da bi mogli rasti i jačati bez oštećenja i s maksimalnim tempom.

Važno je imati i plan vježbanja, jer ćete u suprotnom sigurno potrošiti previše vremena bez puno učinka i nećete imati plan skrojen prema svojim ciljevima tako da iz vježbe izvučete maksimum.

Zeznut će vas i vaša prevelika želja te preforsiranost koja će doista više štetiti nego koristiti vašim mišićima. Zapamtite, za velike je mišiće odmor jednako važan kao i vježba.

No, zeznuti vas može i predugi odmor kojeg možda uzimate između serija, jer vam odugovlačenje može štetiti motivaciji za intenzivnijim nastavkom.

Dobili ste poruku, slikate se, šaljete slike ili se samo dopisujete... i ne shvaćate koliko vas ta navika odvlači od kvalitetnog vježbanja. Zbog toga radite nelogične pauze i, budimo realni, često ometate druge.

I tako stižemo do još jedne velike moderne zamke koja vas prijeći u kvalitetnom vježbanju, iako se vama sustavno čini da vas baš ona motivira. To je glazba koju slušate na svojim slušalicama.

sl

Istraživanja su otkrila da glazba može potencijalno umanjiti vaše napore, jer je jako teško pogoditi isti ritam vježbanja i glazbe. To je gotovo nemoguće i zato glazba, iako motivira, često zapravo usporava tempo i izbacuje vas iz ritma intenzivnog vježbanja te vas tako dekoncentrira.
Kad glazbe nema, lakše ćete čuti svoje tijelo, bolje se koncentrirati na disanje i uspostaviti bolji ritam vježbe, bez obzira trčite li ili dižete utege.

 

Ne propustite