Uhićen drugi čovjek Kekinog klana: Privođen poslije ubistva Đinđića, a sad pao u rutinskoj kontroli

Region
Uhićen drugi čovjek Kekinog klana: Privođen poslije ubistva Đinđića, a sad pao u rutinskoj kontroli
.

Dovođen je u vezu sa pokušajima ubistava Milana Vujanovića i Zorana Lazarevića.

Aleksandar Dabić Daba, desna ruka Dejana Stojanovića Keke, istaknuti član jednog od najvećih srpskih narko-klanova, uhapšen je u ponedjeljak uveče u Beogradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, Dabić je uhapšen nakon što je kod njega pronađen pištolj. Prethodno, vozilo u kom se nalazio sa nekoliko muškaraca, Interventna jedinica je zaustavila u rutinskoj kontroli. Prilikom pretresa vozila, pronađen je pištolj, pa su svi putnici iz automobila privedeni u policiju.

Nakon konsultacija, jedan od putnika je pušten, a Dabić i ostali su zadržani.

Dabić je juče doveden u kancelariju postupajućeg tužioca, i nakon saslušanja predložen je pritvor do 30 dana - zbog bojazni da će uhapšeni ponoviti djelo.

U Višem sudu potvrđuju da je Dabiću i još jednom od putnika sa inicijalima S.S, određen pritvor do 30 dana, upravo po osnovu koji je tužilaštvo odredilo.


Aleksandar Dabić dobro je poznat organima gonjenja Srbije. Naime, on je hapšen u okviru akcije "Sablja" nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, u širokoj akciji borbe protiv organizovanog kriminala u Srbiji. U tom hapšenju, obavljenom 24. marta 2003, iz "Kekine grupe" uhapšen je i Mario Milosavljević.

Dabićevo ime se pominje i u "Beloj knjizi" kriminala, u kojoj je MUP popisao sve značajnije kriminalne grupe koje operišu u Srbiji, i to kao član Kekine grupe. U tom kontekstu, operativna saznanja dovodila su ga u vezu sa pokušajima ubistava Milana Vujanovića i pokušaj ubistva Zorana Lazarevića.

O Dejanu Stojanoviću Keki na beogradskom asfaltu se još od devedesetih godina ispredaju legende. Deo njegove grupe - koja je prema operativnim saznanjima policije bila rame uz rame sa Zemunskim i Surčinskim klanom i grupom "Amerika" - moglo se postati isključivo tako što bi prethodno u dosijeu imali ubistvo ili pokušaj ubistva.


Osnovna djelatnost grupe bio je šverc i trgovina narkoticima, posebno iz Južne Amerike. Osim toga, sam Keka je, kako se govorilo, imao svoje prste u nizu transfera srpskih fudbalera u inostrane klubove.

(Blic)

Ne propustite