DRAMA ISPRED ŠKOLE: Zbog patika i novca brutalno pretukli 14-godišnjaka

Region
DRAMA ISPRED ŠKOLE: Zbog patika i novca brutalno pretukli 14-godišnjaka
.

Dvojica maloljetnika, stara oko 15 godina, brutalno udarala S. B. (14), učenika osmog razreda, za vrijeme velikog odmora i pokušala da ga opljačkaju, dječaka spasao prolaznik.

Stradali dječak je učenik osmog razreda OŠ „Ivan Gundulić“ na Novom Beogradu.

Kako saznaje Kurir, dječaci su od učenika tražili da skine patike i da im da novac. Oni su pobjegli kada je slučajno naišao jedan muškarac i obranio učenika. Incident se dogodio oko 10 sati, van školskog dvorišta, kada je S. B. krenuo da kupi užinu.

Učenika su odbranili A. S., koja u kolicima vozila svoje dijete, i muškarac srednjih godina. Policija traga za napadačima, a kako nezvanično saznajemo, riječ je o maloljetnicima iz Zemuna.

- Djeca su bila na velikom odmoru. Taj učenik je bio s drugovima. Prišla su mu dvojica nasilnika i od njega uz psovke tražili da im da novac i da skine patike. Oborili su ga na zemlju i udarali rukama i nogama. Nisam mogla da gledam koliko je bilo strašno - priča A. S.

Ona dodaje da je ubrzo prišao i muškarac od oko 40 godina i odbranio mališana od nasilnika.

- On je prišao i odgurnuo jednog od nasilnika. Tek su tada pobjegli. Na pločniku je ostao da leži prestravljeni i pretučeni dječak. Imao je povrede na vratu i po licu – objašnjava  sagovornica.

Ivan Ćirić, direktor škole, objasnio je da se incident dogodio van školskog dvorišta.

- Otac povrijeđenog učenika nije želio da zovemo Hitnu pomoć jer povrede nisu bile teške i sa djetetom je otišao u policiju da da izjavu. Patike su mališanu bile na nogama i on nasilnicima nije dao novac. Sumnjam da su napadači iz Zemuna - objasnio je on.

Prema njegovim riječima, jedan od njih je prošle godine također napao učenika.

A. S., koja je pokušala da pomogne, kaže da je bila oduševljena reakcijom policajke, koja je potrčala za nasilnicima, ali su uspjeli pobjeći.

 

(Novi.ba/Kurir.rs)

Ne propustite