UZBUNA ZBOG PEDOFILA: Mame i tate dežuraju kada djeca izlaze iz škole

Region
UZBUNA ZBOG PEDOFILA: Mame i tate dežuraju kada djeca izlaze iz škole
.

„Obasuo ju je komplimentima, rekao da ima djevojku koja isto ima 13 godina... Srećom, djevojčica mu je pobjegla“. Ovako roditelji đaka OŠ „Svetozar Miletić“ u Zemunu prepričavaju događaj od prije desetak dana.

- Učenica je oko 20 sati išla kroz park kod škole ka stanici, kada je čovjek, za kog kaže da je srednjih godina, počeo da je prati i da joj svašta govori. U kratkom roku obavješteni su i zaposleni i roditelji, kao i policija, koja je pojačala nadzor oko škole - kaže v. d. direktora Gordana Srećković, i dodaje da poslije nije bilo incidenata.

Djevojčica je ubrzo nakon toga, u dogovoru sa roditeljima, na društvenim mrežama opisala detaljno cijelu situaciju, da bi upozorila drugarice.

- Od tada se djeca ne puštaju na izlaz kod parka, dežurni nastavnici motre. Usljedila je i saradnja sa policijom, čije patrole sada češće kruže oko škole, a predstavnici MUP-a su bili i u školi da bi edukovali djecu kako bi u sličnim situacijama trebalo da postupaju. Kako smo kasnije čuli, neposredno pre nas su nešto slično primjetili u još jednoj osnovnoj školi, kod Zemunskog parka - kažu u Savetu roditelja ove škole.


Kako oni ističu, osim škole i policije, usljedile su i brze reakcije i dobra saradnja mama i tata.

- Neki od roditelja su preuzeli ulogu da uveče, prije nego što padne mrak, dođu do parka dok se djeca ne raziđu. Manje-više mi se svi već znamo, zbog cijele situacije u kojoj smo bili, dobro smo povezani, informacije brzo putuju, iako je ijreč o 2.400 roditelja - dodaju iz Saveta.

Neki roditelji su za incident saznali i preko učiteljice.

- Stigla nam je poruka od nje, uopšte nije bilo prijatno. Čini mi se da se u ovom kraju tako nešto često dešava, znam da su prošle godine kružile slične priče - kaže majka učenika ove škole.


OŠ „Svetozar Miletić“ se nalazi u centru Zemuna, u Nemanjinoj 25, a posljednjih mjeseci postala je poznata zbog protesta roditelja i nastavnika poslije smjene direktora Miroljuba Mosurovića.

NAMAMLJIVAO DEČAKE BOMBONAMA

Početkom juna ove godine među roditeljima mališana iz vrtića „Zvezdana prašina“ i OŠ „Dragan Lukić“ na Bežanijskoj kosi vladala je panika zbog priče o tinejdžeru koji djeci glumi druga, a zatim ih dodiruje.

Desetak dana nakon što je „Blic“ pisao o zabrinutosti mama i tata, policija je utvrdila o kom licu je riječ, on je saslušan, podnijeta je krivična prijava i to je proslijeđeno nadležnom tužilaštvu.

MANJI INCIDENT KOD EKONOMSKOG

Učenici Osme beogradske gimnazije, zbog radova na sanaciji dijela krova od ove nedjelje nastavu pohađaju na tri različite lokacije - u OŠ „Siniša Nikolajević”, „Radojka Lakić” i „Isidora Sekulić”. Prvi nastavni dan obilježio je i manji incident u parku kod Ekonomskog fakulteta, u blizini OŠ „Isidora Sekulić”, kada su se učenicima nepristojno obratili migranti. Tim povodom intervenisali su policajci koji su bili u parku.

Ne propustite