Potpuno prirodno izliječite problem gljivica na stopalima

Porodica i zdravlje
Potpuno prirodno izliječite problem gljivica na stopalima
.

Gljivice mogu biti veoma česta pojava. Mogu napasti vanjski, ali i unutrašnji dio našeg tijela. Gljivične infekcije nipošto ne smijete zapuštati i svakako otiđite ljekaru jer može dovesti do ozbiljnih stanja, ako se zapusti.

 Česte su pojave gljivica na noktima ili stopalima. Obratite pažnju na higijenu i to da dobro osušite stopala nakon pranja jer se na vlazi stvaraju gljivice. Možete nanositi sodu bikarbonu koja vam može pomoći kod gljivičnih infekcija..

symptoms-of-toenail-fungus-600x270

Dermatomikoze su gljivične infekcije koje napadaju kožu. Česti simptomi su svrab, ljuštenje kože. Kao što smo već rekli, bitno je obratiti pažnju na higijenu tijela, ali i prostora u kojem se nalazite. Ne dijelite peškire, obuću i neke predmete sa nekim. Ono što vam može pomoći kod infekcija jeste jabukovo sirće.

Naravno, trebate ga razblažiti sa vodom jer je samo dosta jako. Pomiješajte 2 kašike sa čašom vode i nanesite na tijelo kao oblogu. Konzumirajte sirće u salatama i kao dodatak ishrani. Svakako otiđite ljekaru i ne zapuštajte se.

Ne propustite