Psiholozi savjetuju: Odvikavajte se od vaših mobilnih telefona jer..

Objavljeno:18.10.2017 - 17:59
A A A Times Arial

Ako u svakom slobodnom trenutku posežete za svojim pametnim telefonom, možda bi tu praksu trebalo prekinuti, smatraju liječnici te dodaju da to ni u kojem slučaju ne smijete učiniti naglo. Berlinska psihologinja Iris Hauth preporučuje postupno odvikavanje od neprekidne ovisnosti o protoku informacija. 

Hauth preporučuje da se pribjegne svojevrsnom "samodiscipliniranju", odnosno da pojedinac odredi vrijeme u danu kada dva do tri sata neće koristiti smartphone.

"Sama sam se disciplinirala na način da ne koristim pametni telefon od sedam do 11 sati navečer", kazala je.

which-family-plan-is-best-t-mobile-verizon-att

A tijekom vikenda se svakako treba suzdržati od čitanja poslovne pošte. Neke tvrtke svojim zaposlenicima to zabranjuju.  Nove tehnologije nisu u potpunosti loše, kaže Hauth te dodaje da je zabrinjava učinak stalne izloženosti brojnim informacijama koje su često u potpunosti nepotrebne i jako opterećuju um.

Smatra da negativno utječu na pamćenje i koncentraciju, no njezine pretpostavke nisu znanstveno utemeljene.  Hauth dodaje i da prijatelje i članove obitelji treba podsjetiti da su aplikacije poput Facebooka i WhatsAppa tek pomagala, a ne i zamjena za komunikaciju.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!