Uz pomoć ovih pet namirnica brzo snizite krvni pritisak

Porodica i zdravlje
Uz pomoć ovih pet namirnica brzo snizite krvni pritisak
.

Visok krvni tlak nije više samo bolest starijih osoba, već čak više od jedne trećine mladih u dobi od 16 do 34 godine pati od nekog oblika hipertenzije.

Nedavno istraživanje je otkrilo da ova bolest može i u svom blagom obliku dovesti do preranog starenja i oštećenja mozga. Konvencionalno rješenje za ovu sve rašireniju epidemiju je kontinuirano uzimanje lijekova za kontroliranje krvnoga tlaka kao što su blokatori angiotenzinskih receptora, za koje se sumnja da povećavaju rizik od raka i nekih drugih bolesti. Ali, postoji i alternativni način snižavanja tlaka. Navodimo pet prirodnih i brzodjelujućih sredstava, koja će vam pomoći držati krvni tlak pod kontrolom.

SIROVI BADEMI- Svakodnevnim unosom šačice sirovih badema možete napraviti značajnu razliku u održavanju razine vašeg krvnog tlaka. Oni su ključna komponenta prehrambenih pristupa za zaustavljanje hipertenzije jer su bogati nezasićenim mastima koje pomažu pri sniženju razina kolesterola u krvi, ublažavaju upale arterija i snizuju krvni tlak.

LJUTA PAPRIKA- Ljuta paprika je nedvojbeno jedno od najbržih sredstava za snižavanje krvnog tlaka. Ova namirnica širi krvne žile i pomaže slobodnijem protoku krvi te posljedično smanjuje krvni tlak i pritisak krvi na stijenke arterija. Promiješajte jednu ili dvije čajne žličice ljute paprike u toploj vodi s medom i aloa verom  i dobit ćete moćan domaći lijek protiv hipertenzije.

SOK KOKOSA- Bogat kalijem, elektrolitima i drugim važnim nutrijentima, sok kokosa dokazano pomaže značajnom sniženju krvnoga tlaka kod većine ljudi koji ga piju.

cocoabeans

SIROVI KAKAO- Bogat flavonoidima i drugim protuupalnim nutrijentima, sirovi kakao još je jedno prehrambeno oružje protiv hipertenzije koje ćete htjeti imati u vašem arsenalu. Flavonoidi u kakau djeluju kao adaptogeni, pomažući tijelu da se bolje nosi sa stresom, čestim uzrokom hipertenzije.

KURKUMA- Budući da je upala primarni uzrok visokog kolesterola pa i visokog krvnog tlaka, smanjenjem upale, kurkuma pomaže poboljšanju kardiovaskularne funkcije i održavanju zdravog protoka krvi. Kurkuma je, također, prirodni razrjeđivač krvi, što je još jedan način na koji se ova snažna biljka bori protiv hipertenzije.

 

Ne propustite