Oglas za posao nasmijao društvene mreže: Poslodavac nudi platu, stan i hranu, ali ove radnice nikako NE DOLAZE U OBZIR

Bosna i Hercegovina
Oglas za posao nasmijao društvene mreže: Poslodavac nudi platu, stan i hranu, ali ove radnice nikako NE DOLAZE U OBZIR
.

Odjeća, obuća, hrana, pomoć, ljubav, pa čak i posao. Sve se to danas može pronaći na internetu. Korisnici društvenih mreža u sve većem broju zaposlenje pronalaze preko društvenih mreža.

Posljednji u nizu primjera je oglas koji je osvanuo u Brčkom. Naime, poslodavac traži dvije radnice za rad u kuhinji, u dvije smjene.

Nedjelja je, kako piše na oglasu, neradna, a uz platu od 400 KM objezbjeđena je i hrana. Po potrebi ovaj poslodavac nudi i stan, međutim u oglasu je naveo i određene stavke koje ne dolaze u obzir.

- Friško razvedene, radnice iz kladionica, radnice koje planiraju zaraditi za haljinu i otići na svadbu pa ponovo mami i tati, radnice koje planiraju zaraditi za kartu do zemlje snova (Njemačke), te radnice čija je najbolja prijateljica na budžetu – nisu poželjne.

Fotografija ovog oglasa podjeljena je na Fejsbuk stranici „Uživo sa balkanskih ulica“ i podjeljena je čak 24 puta.

screenshot-2

Komentari i lejkovi se redaju jedan za drugim.

- Pošteno. Hoće čovjek da bude siguran. U ova nesrećna vremena kada te država ugnjetava nametima, a ti uredno sve plaćaš, onda bar da imaš sigurnog radnika koji će cjeniti posao, redovnu platu i osiguranje. Čovjeka je muka natjerala da tako piše, a ne što je on nešto kao lud – piše između ostalog.

Ne propustite