Drama na Pedijatrijskoj klinici: Dijete pobjeglo, neprimijećeno prošlo pored doktora i zaštitara

Bosna i Hercegovina
Drama na Pedijatrijskoj klinici: Dijete pobjeglo, neprimijećeno prošlo pored doktora i zaštitara
.

Maloljetni pacijent jučer je pobjegao sa Pedijatrijske klinike Jezero na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Policijski službenici su potvrdili da je medicinsko osoblje odmah obavijestilo službenike Policijske stanice Centar o bjekstvu pacijenta koji je bio tek 2000.godište. Naime, pacijent je dovežen vozilima Hitne pomoći nakon što mu je pozlilo na stanici.

Nakon što mu je ukazana pomoć, pacijent je zadržan u bolnici Pedijatrijske klinike. Kako saznajemo, pacijent je zatražio da ide u toalet, zatim je iskoristio priliku kada medicinske sestre nije bilo tu i napustio prostorije klinike. Još nije poznato kako je uspio proći pored sveg osoblja i brojnih pacijenata, kao ni recepcionara koji se nalaze na ulazu, međutim policijski službenici su pacijenta pronašli u toplini kućnog doma.

Ispitivanje su proveli uz prisutvo njegove majke, a policajci su napravili nalog. Kako saznajemo, ovo nije prvi put da se na ovoj klinici dešava ovaj problem, naime već nekoliko puta djeca su krišom išetala sa klinike.

Ne propustite