Prvi put me silovao kad sam imala šest godina: Prijavila OČUHA, ali to nije ONO NAJGORE

Region
Prvi put me silovao kad sam imala šest godina: Prijavila OČUHA, ali to nije ONO NAJGORE
.

- Očuh me je prvi put silovao kad sam imala šest godina. Tad je počeo moj pakao koji je trajao punih osam godina. Svakodnevno me je seksualno zlostavljao. Živela sam s tim, praveći se da se ništa nije dogodilo, ali više ne želim da šutim.

Saslušanje

Ovo je, kako se saznaje, na saslušanju u policiji izjavila J. B. (23) iz Valjeva, koja je skupila snage i prijavila očuha-monstruma Danila S.

- Posljednji put očuh me je odvukao u krevet prije deset godina. Sve vreme sam ćutala, bilo me je sramota da bilo kome kažem kroz šta sam prošla. Na kraju sam se ipak ohrabrila i priznala bratu šta mi je Danilo S. radio - navodno je ispričala J. B.

Prema riječima izvora iz istrage, ceo slučaj otkriven je kad je brat zlostavljane djevojke došao u policiju.

- Djevojka se poverila bratu i ispričala mu kakve je strahote godinama trpjela. Sve vrijeme je plakala, nije mogla da se smiri. Morala je nekome da otkrije da je bila žrtva nasilnika i skine taj teret sa leđa - kaže sagovornik.

Kako dodaje, šokiran sestrinim priznanjem, potreseni brat odmah je otišao u policijsku stanicu.

- Do detalja je opisao šta je Danilo S. radio njegovoj sestri i kako se punih osam godina iživljavao nad njom. Policajci su posle njegovog saslušanja pozvali J. B, koja je dala iskaz i podnijela krivičnu prijavu protiv bludnog očuha - priča naš izvor iz istrage.

Iza rešetaka

Žrtva nasilnika ispričala je da ju je monstrum seksualno zlostavljao od 2000. do 2008. godine, i to svakodnevno.

- Djevojka je rekla da ju je Danilo S. najpre primoravao da ga oralno zadovolji. Kad je malo porasla, dolazio bi u njenu sobu i silovao je. Jadno dete je to godinama trpjelo, nije bilo nikog da joj pomogne. Očuh joj je prijetio, pa nije smela nikome ni da kaže šta preživljava - kaže sagovornik.

Prema njegovim riječima, J. B. je tek devet godina posle poslednjeg zlostavljanja, kad je Danilo S. zauvek otišao iz njenog života, odlučila da ga raskrinka i otjera iza rešetaka.

(Novi.ba/ Srbija Danas) 

 

PROČITAJTE JOŠ: 

Brutalno silovanje maloljetnice: 'Ubili su mene i nju, dušu sam isplakala od boli

 

Te večeri našli su je kako plače na plaži i uneređena tetura pod utjecajem alkohola. Pronašla ju je prolaznica te joj pomogla vratiti se kući. Odjeća joj je bila iskidana...

Tijelo joj je bilo crno od udaraca, usne bez kože i tragovi na vratu od gušenja, rekla je majka tad 17-godišnje djevojke koju su petorica grupno silovala u Zadru u studenom 2013. Te večeri našli su je kako plače na plaži i uneređena tetura pod utjecajem alkohola. Pronašla ju je prolaznica te joj pomogla vratiti se kući.

Odjeća joj je bila iskidana. Njezin oslabljeni otpor skršen je fizičkom nadmoći petorice silovatelja, pripadnika zadarske varijante “zlatne mladeži”, koji su se doslovno iživljavali nad njom. Presuda protiv njih postala je pravomoćna. Petorica grupnih silovatelja tad su imala 16, 17, 18, 19 i 22 godine. Jedan je osuđen na tri godine zatvora, jedan na godinu i pol, treći je osuđen uvjetno na godinu zatvora s rokom kušnje od pet godina.

Ostaloj dvojici maloljetnika Vrhovni sud potvrdio je nepravomoćne presude Županijskog suda u Zadru, odnosno pridržaj maloljetničkog zatvora, što znači da će im naknadno izreći kaznu maloljetničkog zatvora ako u tri godine počine novo kazneno djelo. Prema presudi, nakon što su je silovali, sva petorica ostavili su je izmrcvarenu na plaži. “Ubili su i mene i nju, ali i mlađu kćer (10), koja nas stalno mora ovakve gledati”

- Tad gotovo da je bila manje u šoku nego danas. Kako vrijeme prolazi, shvaća koliko joj je to zapečatilo život i da mora za sve uložiti dvostruki napor kako bi se pomakla. Svaki put kad se malo digne, opet padne, a dolazak u Zadar, priče, pogledi i strah od susreta s njima, bacaju je nazad. Nažalost, znali su se sresti u gradu. Oni se prave da je ne poznaju, a tako i ona, ali rana se svaki put iznova otvori i boli - kaže nam majka.

Ističe da njezina kći, koliko god izgledala ili djelovala dobro, to nije.

- Kod nas su tuga, čemer i jad te stalna borba s vjetrenjačama već četiri godine. Ja sam tu noć umrla i teško da ću se ikad više vratiti životu bez obzira na to što samo svojima pokazujem suze. Izgubila sam kosu, a ankilozan, vrsta artritisa, od stresa mi je proradio te mi je od silnog povraćanja pucala opna, tako da sam je operirala šest puta dosad. Sve mi se vraća kad pričam o tome - kaže žrtvina majka.

“Svi više osuđuju nju koja se napila nego njih koji su se nad njom iživljavali” Razgovarali smo telefonski, no majka kaže da ne želi o tome puno pričati jer samo produljuje agoniju. - Ja se njih ne bojim. Oni su uništili naš život, a ne mi njihov. A na kraju smo mi te koje smo morale otići iz grada kao zločinci. Nama je zdravlje stradalo - kaže majka, koja je napisala i potresan post na zatvorenoj grupi “Mame iz Zadra” na Facebooku.

“Moja starija kći je prije nepune četiri godine silovana i pretučena na plaži Kolovare od pet monstruma. Život su joj iz hira pretvorili u pakao. Nakon duge borbe jučer je sve završilo. Vrhovni sud je odlučio da su krivi. Kazne su im minimalne, ali meni kao majci nije to ni bitno.

Oni će tek naučiti i shvatiti što su napravili mom ditetu kad dođu na sud pravde, a to je Božji. Htjela sam vam reći da vam djeca žive među pet silovatelja koji slobodno šeću gradom, htjela sam vam reći da pričate sa svojom djecom jer, ne daj Bože, sutra mogu biti na mjestu moje kćeri.

Naučite ih da život nisu pink naočale.”

“Da nisam išla kod psihijatra, vjerovatno bih se ubila. Dušu sam isplakala od boli” Napisala je i da nije istina da je kći s njima prije toga pila niti da je bila djevojka jednog od njih. Bila je na rođendanu i tamo je popila prije nego što je naletjela na pet mladića koji su je nemoćnu od alkohola redom silovali. Također, više ne može čuti komentar: “Mlada je, proći će je”.

ŽIVOT JOJ JE POPUT FILMA: Preživjela je SILOVANJE, muž ju je TUKAO, a danas izgleda ovako! 

"Kraljica popa" rođena je 16.8. 1958. godine, a tokom većeg dijela života pratio ju je niz skandala. Dok je neke namjerno izazvala, pojedini su joj se, nažalost, dogodili u mladosti mimo njene volje.

 

Madonna je početkom osamdesetih godina prošlog vijeka prokrčila je sebi put na svjetsku muzičku scenu zaraznim hitovima "Like a Virgin" i "Holiday", a oprobala se i kao producent, glumica, pisac dječjih knjiga, modna kreatorka.

Od samog početka pratili su je skandali, poput mnogih šokantnih nastupa na dodjelama nagrada, na kojima se valjala po podu, ljubila s kolegicama, iznosila kontroverzne političke stavove itd.

 

Prošle godine je otkrila da joj počeci u karijeri nisu bili nimalo laki.

Kad sam se doselila u Njujork bila sam tinejdžerka. Prve godine su mi pretili pištoljem, silovali me na krovu zgrade dok su mi držali nož za vratom, a u stan su mi provalili toliko puta da sam jednostavno prestala da ga zaključavam - ispričala je ona.

Od 1985. do 1989. godine je bila u braku s glumcem Šonom Penom, koji je bio fizički nasilan prema njoj, o čemu je pjevala u numeri "Till Death Do Us Part", a nikada nije željela da govori detaljnije o tome.

 

Danas ima 59 godina, i izgleda 'nikad bolje'...

"Napiju se, ne znaju šta rade, pa optuže jadne muškarce za silovanje": Jezive poruke djevojkama koje vole da popiju kad izađu!

 

Sve veći broj djevojaka koje izlaske ispunjavaju litrama alkohola, po svemu sudeći je slika i prilika noćnog provoda mladih.

Nedavno objavljen podatak da djevojke prednjače u pozivanju Hitne pomoći koja će ih odvesti na ispiranje želuca, nikoga nije iznenadio, čak su mnogi i prokomentarisali da je taj trend prisutan odavno pitajući se "gdje vi živite, to je trend zadnjih 20 godina", a neki su čak i sažaljevali muškarce pored takvih djevojaka.

U komentarima čitalaca ima i odgovora koji su nas iznenadili, neki su vrlo realno opisali zbog čega se to dešava, dok mnogi nisu propustili priliku da izvrijeđaju današnju omladinu:

"Norvežanke i Šveđanke imaju visok životni standard, pa mogu da priušte sebi taj luksuz, a šta ova naša sirotinja, naliva se od penzija baba i deda", isprizovao je djevojke jedan od uznemirenih čitalaca.

"Blagi užas, a ni supu iz kesice ne znaju da skuhaju.. Koju li ova zemlja bijednu budućnost ima sa krimosima u pokušaju, tatinim sinovima i ovakvim djevojkama. Poslije se čudimo da sve što vrijedi odlazi odavde".

"Nažalost, bila sam svjedok, gdje djevojka, mlada, pije do iznemoglosti...pritom se hvali da su joj svi u porodici pijanci. Smučilo mi se, kakva će to majka i žena sutra da bude??????", samo su neki od osuđujućih komentara.

"Napiju se pa ne znaju šta rade, a onda optužuju jadne muškarce za silovanje", bila je jedna od težih optužbi na račun djevojaka.

Neki su imali i razumjevanja za djevojke koje vole da popiju, jer kako kažu, i žene su ljudi:

"Ja volim pijane djevojke", bio je jedan od komentara, dok je drugi bio pomalo šašav:

"Nek piju kad im se pije, i piće je za ljude, a i žene su ljudi".

Šta vi mislite o ovome? Da li djevojke danas stvarno toliko konzumiraju alkohol, da li time žele nešto da dokažu ili misle da time rešavaju neki dublji problem? Ko je kriv za takvo njihovo ponašanje, da li i odnos muškaraca prema njima utiče na razuzdano ponašanje djevojaka? Svoje mišljenje ostavite u komentaru!

 

(Telegraf)

 

ZASTRAŠUJUĆI PODACI: 27% Europljana smatra silovanje opravdanim u ovim slučajevima

 

Europska komisija provela je anketu povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u okviru kojega su se sakupljala mišljenja na temu „Napadi na žene“. Rezultati su bili zastrašujući!

Ponekad je OK?!

Jesu li žene sam krive ako ih muškarac siluje? Nevjerojatnih 27% od gotovo 28.000 ispitanika odgovorilo je „U nekim slučajevima jesu“. Pogledaj postotke koji se odnose na određene situacije:

1. Žrtva je pijana ili pod utjecajem droga (12%)

2. Žrtva je dobrovoljno s počiniteljem otišla kući (11%)

3. Žrtva nosi provokativnu seksi odjeću (10%)

4. Žrtva se nije dovoljno branila (10%)

5. Žrtva je ranije flertovala s počiniteljem (7%)

6. Žrtva ima više seksualnih partnera (7%)

7. Žrtva noću sama putuje (7%)

Osim toga, 22% ispitanika smatra kako žrtve često pretjeruju kad je riječ o seksualnim napadima. 17% tvrdi da žene same provociraju seksualno nasilje.

Svi bismo trebali razmisliti što ti rezultati govore o našem društvu.

Čak i kad je riječ o lijepoj ženi koja na tulumu nosi minicu, ima velike grudi i dekolte, pleše pod utjecajem alkohola i ima seksualnu povijest, kad kaže STOP - to je to! Nema zašto, kada, niti, ali – to treba prihvatiti. Tačka!

 

 

Ne propustite