Polaznici Škole antifašizma promovirali Deklaraciju o nefašističkom djelovanju

Bosna i Hercegovina
Polaznici Škole antifašizma promovirali Deklaraciju o nefašističkom djelovanju
.

U sklopu VI modula Škole atifašizma polaznici i polaznice su promovirali Deklaraciju o nefašističkom djelovanju.

Polaznici Škole su u proteklom periodu kroz analizu stanja, susrete s mladima iz drugih sredina BiH, otvoren razgovor i diskusiju, sačinili Deklaraciju koja ima za cilj da doprinese i unaprijedi poštivanje prava i sloboda učenika u osnovnim i srednjim školama.

Na promociji Deklaracije mladi su jednoglasno izjavili da je za očuvanje mira na prostoru BiH, ali i šire, neophodno razvijanje povjerenja i prijateljstva među mladim ljudima, te da su razumijevanje, tolerancija i suživot jedini put ka napretku i boljoj budućnosti.

Nakon promocije planirano je da, uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, po jedna Deklaracija bude izložena u svim školama na području Kantona.

Škola antifašizma ima za cilj da kroz interdisciplinarni rad s mladima, postupcima razumijevanja, mira i tolerancije djeluje na očuvanju mira na prostoru cijele BiH, ali i šire.

Dugoročni cilj Škole je da Sarajevo postane mjesto okupljanja mladih iz BiH i regije i da Sarajevo postane centar mira, tolerancije, dijaloga i razumijevanja - saopćeno je iz Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Općine Novo Sarajevo, prenosi Fena.  

Ne propustite