IZ MORA IZVUKAO RIBU, HTIO JE POLJUBITI PA JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU: 'Stalo mu je srce, prestao je disati...'

Zanimljivosti
IZ MORA IZVUKAO RIBU, HTIO JE POLJUBITI PA JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU:  'Stalo mu je srce, prestao je disati...'
.

Dvadesetosmogodišnji ribar iz engleskog Bournemoutha, Sam Quilliam, pecao je u luci Boscombe u južnoj Engleskoj.

Izvukavši iz mora ulov, ribu dugačku četrnaestak centimetara, prinio ju je ustima da je, kako nalaže tradicija, poljubi za dobru sreću, no u trenutku nepažnje riba mu je kliznula iz ruku i uletjela u grlo.

riva

Zbog peraja i škrga zapela je u dušniku. Kad su do njega stigli djelatnici hitne pomoći, ustanovili su da je došlo do srčanog zastoja te da je mladić već prestao disati.

Ribu su iz mladićeva dušnika doktori uspjeli izvući pincetom i spasili mu život.

Djelatnici hitne pomoći kazali su da neće imati posljedica zbog srčanog zastoja.

Nakon što se oporavio, Quilliam je zahvalio prijateljima koji su ga održavali na životu do dolaska hitne. Kazao je kako je riba koju je upecao bila premala da je zadrži, no prije nego je baci natrag u more, htio se našaliti pred prijateljima.

 

PROČITAJTE JOŠ:

RAT U KUĆI: Zbog ovoga se parovi zimi najviše svađaju!

S početkom jeseni počinje sezona grijanja, a istodobno i borba među muško-ženskim parovima za kontrolu nad prekidačima termostata, pri čemu žene preferiraju nešto višu temperaturu.

Statistika britanske tvrtke koja postavlja i održava bojlere i termostate Corgi Homeplan pokazuje da se zbog tog "problema" prepire trećina parova. Točnije četrdeset posto žena potajice podiže temperaturu na termostatu partneru iza leđa, pišu britanski mediji.

Za navedene podatke postoji znanstveno objašnjenje. Po istraživanju što su ga 2015. proveli nizozemski znanstvenici, idealna sobna temperatura za žene iznosi između 24 i 25 Celzijevih stupnjeva, što je za 2 i pol stupnja više nego kada su muškarci posrijedi.

I dok je tjelesna temperatura muškaraca i žena približna, percepcija temperature ovisi o koži, a ona je kod žena nešto niža.

Faktor koji pridonosi razlikama je i ženski hormon estrogen koji krv čini gušćom, usporavajući njezin protok prema krvnim žilicama u dijelovima tijela poput prstiju ruku i nožnih prstiju, zbog čega udovi postaju hladniji.

I metabolizam ima važnu ulogu kada je posrijedi osjet topline. Naime, žene imaju nižu metaboličku stopu od muškaraca, odnosno metabolizam im je usporeniji nego muškarcima.

 

 

 

Ne propustite