ZATVORENICI POBJEGLI IZ ZATVORA: Nastao OPŠTI HAOS. Ubijeno nekoliko policajaca!

Svijet
ZATVORENICI POBJEGLI IZ ZATVORA: Nastao OPŠTI HAOS. Ubijeno nekoliko policajaca!
.

Sve škole u blizini su blokirane, prenose svjetski mediji

Nekoliko policajaca je ubijeno pošto je u zatvoru u Sjevernoj Karolini došlo do bjekstva zatvorenika.


Škole u blizini zatvora su zatvorene.

Uskoro detaljnije...

 

PROČITAJTE JOŠ AKUALNIH VIJESTI:

TRAGEDIJA: Dvije osobe IZGORJELE U POŽARU,vatrogasci razbili prozor pa izvukli njihova BEŽIVOTNA TIJELA!

 

U požaru, koji je izbio u noći između srede i četvrtka u Bezdanu, selu na Dunavu, 15 km udaljenom od Sombora, život su izgubili Zoran Milas (57) i Janoš Selig (54). Požar je izbio u Zoranovoj kući, gdje su se dvojica muškaraca družili i zajedno pili od popodneva.

 

- Zoran je imao socijalnu pomoć, živio je skromno bez struje, ali i bez ogrijeva. Ponekad bi radio u nadnici, ali sve to je bilo slabo. Živio je sam. I Janoš nije imao porodicu, ali je on po nekoliko mjeseci radio kod stočara u Rančevu i kad bi primio platu dolazio je po dan, dva u Bezdan. Voleo je kafanu, a kad bi ponestalo para pilo se po kućama, kao sada sa Zoranom - kaže jedan od komšija nesretnog čovjeka za srbijanske medije.


- Šta se desilo i kako je došlo do požara, ne znam, valjda će policija utvrditi. Nisu bili loši momci, ponekad sam Zoranu nosio hranu, posebno kad je prije par mjeseci ležao zbog slomljene noge - kaže on.

 

Vatrogasci, koji su razbili prozor do ulice i tako ušli u kuću, zatekli su Zoranovo tijelo u jednoj sobi, a Janoševo kod ulaznih vrata. Obojica su se ugušila od dima.

Po riječima očevidaca, sa njima je dobar dio dana proveo još jedan muškarac, koji je posljednja dva mjeseca stanovao kod Zorana. Nakon što su se sporječkali, on je otišao iz kuće i više se nije vraćao, što mu je spasilo život.

Čuo sam da je sa njima bio još jedan čovjek, koji je zbog svađe sa njima otišao par sati prije izbijanja požara. Da se nije to desilo i on bi bio mrtav. Užas, ja sam još u šoku- rekao je jedan od komšija.

 

 

PROČITAJTE JOŠ:

NITKO NIJE POZVAO HITNU: Autom 'pokosio' čovjeka, svjedoci od STRAVIČNOG PRIZORA ostali u šoku

 

Muškarac pješak (65) preminuo je sinoć u bolnici nakon povreda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 21.45 jučer na Zvezdari. Stravičnu nesreću vidjelo je više Beograđana, ali Hitnu pomoć nije pozvao nitko... Ekipa je sasvim slučajno naišla neposredno nakon udesa.

 

Naime, stravična nesreća se dogodila oko 21.45, a ekipa Hitne pomoći je, sasvim slučajno, već narednog trenutka došla na mjesto događaja.

Nažalost, pješak je preminuo u bolnici, ali je ukazana pomoć i 21-godišnjem vozaču koji je također povrijeđen.

Kako priča radnica u trafici koja je sinoć radila do 22 sati, saobraćajku nije vidjela, ali je čula tup udarac.

Nezgodi su posvjedočili posjetioci i radnici kladionice, koja je bila najbliža mjestu nesreće. Bojan, zaposleni u kladionici kaže da se čuo toliko glasan udarac da je prvo pomislio da je automobil upao u neku rupu, ili udario u kontejner koji se nalazi na trotoaru.

Kladionica je bila puna i kada smo čuli zvuk izašli smo da vidimo šta se događa. Čovjeka je udario mladi dečko u sivom "BMW"-u, tako jako da je ovaj odletio par metara, skoro do stanice... Automobil se zaustavio, a cijela šoferšajba bila mu je smrskana – rekao je svjedok za srpski "Blic".

Kako dodaje, povrijeđeni muškarac ostao je na zemlji, a oko njega su se rasule knjige koje je nosio u rukama.

Nesreću su čuli i ostali zaposleni u lokalima u ovoj ulici. Radnica trafike koja je radila sinoć kaže da joj je po zvuku udarca bilo jasno da se nisu sudarila dva automobila, već da je udaren čovjek.

Ona kaže, da Hitnu pomoć nije pozvao nitko, jer je slučajno naišla odmah nakon užasne nesreće.

- Sanitet Hitne pomoći prošao je svega nekoliko minuta prije toga, veoma sporo. Zatim se dogodila nesreća i jako brzo se Hitna vratila po povrijeđene. Mislim da ih nitko nije zvao, nego da su čuli udarac i da se nešto dešava - kaže ona.

Ne propustite