Petero djece iz prevrnutog autobusa zadržano na bolničkom promatranju

Region
Petero djece iz prevrnutog autobusa zadržano na bolničkom promatranju
.

Od ukupno 22 djece koja su bila primljena u bolnicu nakon nesreće autobusa, koji se danas prijepodne prevrnuo kod Vranovaca nedaleko Slavonskog Broda, petero je zadržano na promatranju u slavonskobrodskoj bolnici zbog mogućih komplikacija uslijed zadobivenih udaraca i kontuzija, doznaje se od ravnatelja bolnice Josipa Samardžića.

Ponovio je da nije bilo težih ozljeda te da su djeca zadržavana u bolnici radi predostrožnosti.

U autobusu je bilo 61 dijete i šest učiteljica, a nesreća se dogodila kad je automobil koji je vozio prema autobusu prešao u suprotni trak.

Policija i roditelji čija su djeca bila u autobusu potvrdili su novinarima nakon nesreće da nitko nije imao vidljive ozljede. Ipak, svi učenici prošli su liječničke preglede u bolnici ili Osnovnoj školi Vranovci gdje su smješteni nakon nesreće, a liječnici su ih u slučaju sumnji u neke posljedice slali na detaljnije preglede.

Prometna nesreća dogodila se oko 10,30 sati u trenutku kada je iz još uvijek službeno nepoznatih razloga došlo do sudara osobnog automobila i autobusa koji se kretao u smjeru Slavonskog Broda. Prema neslužbenim podacima jedna od učiteljica svjedočila je trenutku uoči sudara kada je došlo do puknuća gume na automobilu koji je autobusu išao u susret.

Od siline udara oba vozila završila su u odvodnim kanalima, svako sa svoje strane kolnika, a autobus s djecom zaustavio se u odvodnom kanalu izvrnut na bok, prenosi Hina

PROČITAJTE JOŠ

AUTOBUS PUN DJECE SLETIO S PUTA I PREVRNUO SE: Velika saobraćajna nesreća

U mjestu Vranovci nedaleko od Slavonskog Broda u Hrvatskoj, sa puta je sletio i prevrnuo se autobus pun djece. 

Nesreća se dogodila kad je automobil koji je išao u susret autobusu, navodno zbog pukunute gume, prešao u suprotnu traku. Vozač autobusa verovatno je pokušao da ga izbegne pa je zahvatio ivičnjak i sletio s puta.

Vozač automobila poginuo je na mjestu nesreće.

Na terenu su vatrogasci i Hitna pomoć. U sudaru su neka djeca zadobila hematome po glavama, ali nema teže povrijeđenih.

Deca su uplašena. Po njih je došao drugi autobus, ali mnogi u njega ne žele da uđu. Smiruju ih njihove učiteljice.

Kako saznaje 24sata.hr, djeca su bila u autobusu "VB Toursa" koji ih je iz Slavonskog Šamca vozio u Slavonski Brod na pozorišnu predstavu.

 

OTKRIVENI NOVI DETALJI: Vozač zbog kojeg se prevrnuo autobus pun djece vraćao se s kemoterapije

Autobus koji je vozio 60-ak djece na kazališnu predstavu prevrnuo se danas u Vranovci kod Slavonskog Broda nakon sudara s osobnim automobilom. Vozač automobila poginuo je na licu mjesta, a autobus u kojemu su bila djeca prevrnuo se u odvodni kanal.

djeca

O uzrocima nesreće još se nitko nije službeno oglasio. Zna se tek da je 59-godišnjak za volanom osobnog automobila skrenuo u suprotni trak prometnice i podletio pod autobus. 

Kako neslužbeno doznaje RTL, vozač je bolovao od karcinoma na plućima i u trenutku nesreće vraćao se kući s kemoterapije. Moguće je da mu je pozlilo te da je zbog toga izgubio kontrolu nad vozilom.

Uzrok nesreće

Jedna od učiteljica vidjela je kako je na automobilu koji se sudario s autobusom pukla guma.

Ipak, do službenih informacija morat će se pričekati završetak istrage i rezultati obdukcije.

Djeca nisu ozlijeđena

Djeca su nakon nesreće drugim autobusom odvezena u školu u Vranovcima gdje su dobila psihološku pomoć, a osmero djece prevezeno je u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje im je pružena pomoć. Troje ih je zadržano na promatranju, a ostali su pušteni kući. 

Ne propustite