Konačno napravljena kombinacija: Jeste li probali novi sladoled sa vodkom?

Zanimljivosti
Konačno napravljena kombinacija: Jeste li probali novi sladoled sa vodkom?
.

„Arctic Buzz“, američka Kompanija za proizvodnju sladoleda je uspjela da pomeša zadovoljstvo konzumiranja alkohola i hladnog deserta kako bi napravili prvi na svijetu sladoled sa vodkom.

Američka firma "Arctic Buzz" iz Baltimora uspješno je kreirala ovu vrstu sladoleda, koji dolazi u nekoliko okusa – čokolada, keks-vanilija, limun, kokos i malina.

Kako bi došli do savršene kombinacije, Arctic Buzz je dugo sarađivao sa mnogim lokalnim distributerima alkoholnih pića. Problem u kombinovanju vodke i sladoleda leži u tome da vodka dominira i "uništava" sve druge ukuse koji se kombinuju.  Također, vodka sprječava opšte zaleđavanje vode i stvaranje kristala koji su osnova za dobar i ukusan sladoled.

glowing-absolut-vodka

Arctic Buzz kompanija tvrdi da su te poteškoće u pravljenju sladoleda uspješno prevazišli i da konačno svijetu mogu ponuditi prvi sladoled koji sadrži vodku.

Jedna porcija "sladoleda od vodke“  gramaže od 100 ml sadrži od 8,6 do 8,9% alkohola odnosno vodke u sebi.Cijenu ovog sladoleda još je nepoznata.

Ne propustite