Znate li šta znači ako sanjate ŠEFA, BIVŠEG PARTNERA ili RODITELJE?!

Zanimljivosti
Znate li šta znači ako sanjate ŠEFA, BIVŠEG PARTNERA ili RODITELJE?!
.

Prema mišljenju doktora Džona Majera to što sanjamo određenu osobu može da znači različite stvari i može da se desi iz različitih razloga.

 

On je dodao da se to dešava jer imamo problem da pohranimo podatke u naš mozak. To što su se neki ljudi pojavili u našem snu može da bude posljedica toga što smo o toj osobi razmišljali ili nam je neka situacija utjecala na mozak kao podsjetnik na tu konkretnu osobu.

Kada sanjate šefa ili neku sličnu autoritativnu figuru to može da bude posljedica povećanog posla ili neke kritike koju ste dobili toga dana pa vas je dodatno opteretila. Također, može da bude posljedica anksioznosti i stresa na poslu.

Ukoliko sanjate vaše roditelje to može da znači neki neriješeni problem koji imate ili neku uspomenu iz djetinjstva. 

Također, osjećaj usamljenosti može da dovede do toga da sanjate majku ili je dozivate u snu jer se pored nje osjećate sigurno.

Slavne ličnosti često sanjamo ako prije spavanja gledamo televizor. Pošto naš mozak nije imao dovoljno vremena da preradi informaciju, on će to nastaviti dok tonemo u san pa se može desiti da sanjamo nekog glumca ili glumicu.

 Neprijatno iskustvo može da bude kada u snu naletite na bivšeg partnera. To što ga sanjate ne znači da ste još uvijek zaljubljeni ili imate neriješene emocije. Neka aktivnost koju ste upražnjavali sa svojim prijateljem pa ste prestali, a sada je radite sami može da bude okidač za to da vam se prijatelj pojavi u snu.

Ne propustite