POSLJEDICE MOGU BITI SMRTONOSNE: Ovo su znakovi koji ukazuju na prisustvo parazita u vašem tijelu

Porodica i zdravlje
POSLJEDICE MOGU BITI SMRTONOSNE: Ovo su znakovi koji ukazuju na prisustvo parazita u vašem tijelu
.

Paraziti su jedan od neugodnih bolesti od kojih mnogi ljudi pate. Oni obično dolaze s mnoštvom neugodnih simptoma.

Ti simptomi uključuju:

Promjena apetita i gubitak težine –ovi znakovi ukazuje na trakavicu, a u tom slučaju osjećate veliku glad jer svu hranu koju unesete u tijelo jedu paraziti!

Umor i slabost – osjećaj slabosti, depresije te izmorenost može ukazivati da imate parazita u organizmu. Zbog njihovog prisisustva organi rade više, što uzrokuje gubitak energije i slabost, organi više rade što dovodi do gubitka energije.

Bolovi u stomaku – prisustvo parazita može dovesti do upale, bolova i iritacije u stomaku kao i nadutosti! Kada paraziti blokiraju prolazak,tj. izlučivanje štetnih materija javlja se bol!

Hronične probavne smetnje – Zbog upale koju izaziva crijevni parazit,uništava se vanjski sloj crijeva, de dolazi se do dijareje.

Analni svrbež – Kada ženka snese jaja to dovodi do pojave svraba, svrab se dešava noću pa imate problema sa snom.

Problemi sa kožom – Paraziti otpuštaju toksine koji dovode do pojave largija, ekcema,kao i osipa kože, pored problema sa kožom javlja se i opadanje kose.

 

PROČITAJTE JOŠ:

U crijevima se nalazi čak 15 kg OTROVA - Riješite ga se na ovaj način!

Poznato je kako je za oslobađanja od mnogih bolesti dovoljno očistiti crijeva od sluzi, fekalnih naslaga i drugih parazita.

Za 70 godina života kroz naša crijeva prođe 100 tona hrane i 40.000 litara tekućine, što dovodi do zaključka da se u trbuhu nataloži 15 kilograma fekalnih naslaga, toksičnog otpada. Truju krv i nanose organizmu nepopravljivu štetu. Činjenici da su crijeva zaprljana svjedoče česti zatvori (opstipacija), poremećen metabolizam, dijabetes, prekomjerna ili nedovoljna težina, bolesti bubrega i jetre, bolesti sluha i vida, loše stanje kože, kose i noktiju, kao i druge bolesti, počevši od artritisa do raka.

Uz pomoć klistira može se očistiti samo manji dio debelog crijeva odnosno 40 do 50 centimetera, a tretman ispiranja crijeva uz pomoć specijalne aparature je skup, dugotrajan i nije bezazlen za crijevnu mikrofloru. Konzumiranje jedne do tri kašike brašna od lanenog sjemena u stanju je u roku od tri sedmice potpuno očistiti debelo i tanka crijeva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga, parazita, uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore. Ova metoda omogućava brzu normalizaciju težine i sagorjevanje masnih naslaga.

Ima pozitivni utjecaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Brašno od lanenog sjemena može apsorbirati i eliminirati toksine u organizmu i smanjujiti razinu kolesterola u krvi. Ovaj lijek će vam pomoći ukoliko imate gastritis, kolitis, čir na želucu i dvanaestercu, bolesti urinarnog trakta, cistitis, pijelonefritis, prekomjernu težinu te narušen metabolizam, piše portal Aura.

Umjesto doručka tri sedmice konzumirajte ovu smjesu:

  • Prvu sedmicu: Jedna kašika lanenog brašna pomiješanog sa 100 mililitara kefira.
  • Drugu sedmicu: Dvije kašike lanenog brašna pomiješanog sa 100 mililitara kefira.
  • Treću sedmicu: Tri kašike lanenog brašna pomiješanog sa 150 mililitara kefira.Ako je kupovina lanenog brašna problem, kupite laneno sjeme i sitno ga sameljite.
  • Nemojte praviti zalihe za više dana. Najbolje je svako jutro svježa porcija. Obavezno pijte najmanje dvije litre vode dnevno.

Čišćenje crijeva ovim načinom možete provesti jednom godišnje.

 

PRISUSTVO PARAZITA U CRIJEVIMA: Evo koja biljka djeluju na unutarnje parazite i UNIŠTAVA ih!

Istraživanja Američkog Nacionalnog Instituta Zdravlja (National Institute of Health) pokazala su da prosječni muškarac ima u svom tijelu do 1 kg parazita! Paraziti se mogu nalaziti u jetri, crijevima, mozgu, srcu i drugim organima čovjeka.

Paraziti mogu biti veoma opasni po naše zdravlje i zato se ne zapuštajte. Već ih liječite adekvatno. Ne dozvolite da vas dovedu u opasnost. Pa čak iako se za vas zakači krpelj, otiđite doktoru, ne rizikujte da ga sami otklanjate jer je moguće da jedan dio ostane i onda dobijete trovanje krvi.

Još jedan savjet, uvijek dobro skuhajte meso, posebno svinjetinu i govedinu, kako ne biste dobili pantljičaru. Također, održavajte higijenu, ojačajte imuni sistem i izbjegavajte putovanja u kritične dijelove.

Simptomi prisustva parazita u crijevima:

    - Gubitak težine i nemogućnost debljanja
    - Stalna nadutost i gasovi
    - Umor
    - Dijareja
    - Bolovi u stomaku
    - Povraćanje
    - Promjene stolice, krv u stolici
    - Konstantna glad itd.

Mnoge biljke vam mogu pomoći u liječenju ovog problema, a neke od njih su:

Timjan ima antibakterijska svojstva i moć ubijanja mikroorganizama. Ima antiparazitsko djelovanje, te se preporučuje koristiti u ove svrhe.

Ulje origana ima antibakterijska, antiparazitska, antiupalna, antikancerogena svojstva. Mnogo je ljekovito, ali je veoma jako i zato morate paziti i uzimati ga u kapima.

Bijeli luk također ubija štetne organizme, a djeluje dobro i protiv krpelja, buha i komaraca.

Orasi čiste crijeva, liječe gljivične i ostale infekcije.

Klinčić ima također navedena svojstva, a i moć da potpuno uništava parazitska jaja.

Dijatomejska zemlja zbog svog sastava ima moć ubijanja parazita, a dobro djeluje i na liječenje od E. Coli.

Kurkuma zbog sastojka kurkumina ima antiupalna, antikancerogena, antiparazitska svojstva te je uspješna kod liječenja parazita.

 

Fascinantno: Ovako bijela krvna zrnca brane tijelo od parazita!

Ljudsko tijelo je zaista savršena mašina koju je majka priroda stvorila, a jedan od dokaza je ovaj video na kome se vidi s kolikom agresivnošću nas naša bela krvna zrnca brane od infekcije ili bolesti.

Na ovom facsinantnom snimku vidi se kako se bijela krvna zrnaca vojnički disciplinovano i organizovano brutalno obračunavaju sa parazitskim crvom.

U svrhu eksperimenta, koji je trebao da dokaže da određeni tip bijelih krvnih zrnaca (tzv. eozinofilni granulociti) napadaju parazite, naučnici su valjkastog crva stavili u gel u koji su zatim ubacili i eozinofile iz koštane srži miša.

Jedan sat kasnije vojska bijelih krvnih zrnaca se skupila oko parazita s namjerom da ga iskorijeni.

Ne propustite