MY FOOTBALL

Regionalna konferencija o diskriminaciji i inkluziji u fudbalu u Sarajevu

Objavljeno:12.10.2017 - 12:26
A A A Times Arial

U petak, 20. oktobra 2017. Sarajevo će biti domaćin regionalne konferencije o diskriminaciji i inkluziji u fudbalu pod nazivom “My Football” (Moj fudbal). Konferencija će se održati u kino sali Kriterion s početkom u 11:00 sati, u organizaciji Agencije za komunikacije EBBE COMMS i institucionalnog partnera FIFA-e i UEFA-e, Fare Networka.

Konferencija “My Football”, koja će u Sarajevu okupiti renomirane predstavnike svijeta fudbala iz regije, nevladinih i vladinih organizacija i medija, predstavlja završni događaj istoimene kampanje i jedan od brojnih događaja koji se u mjesecu oktobru održavaju na mapi Evrope pod kišobranom međunarodnog pokreta “Football People Action Weeks”, a čiji je nosilac upravo Fare Network. 

piara-powar-fifa

“Drago mi je da je Sarajevo kao geografski centar zemalja bivše Jugoslavije grad u kojem ćemo održati ovu važnu regionalnu konferenciju o diskriminaciji i inkluziji u fudbalu. U ovom mjesecu u godini širom Evrope kroz razne događaje pričamo o ovoj temi, a mislim da je ona posebno važna u ovoj regiji.” - izjavio je direktor Fare Networka, Piara Powar. 

Osim panela diskusije, na konferenciji će biti prikazan serijal video intervjua “Moj teren za ljudska prava”, koji govori o ljudskim pričama i pravima u fudbalu. 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!