MRAČNA TAJNA POZNATE GLUMICE "Slavni reditelj mi je rekao: Ako budeš dobra bićeš zvijezda, ako ne, sahraniću ti karijeru"

Show
MRAČNA TAJNA POZNATE GLUMICE "Slavni reditelj mi je rekao: Ako budeš dobra bićeš zvijezda, ako ne, sahraniću ti karijeru"
.

Glumica Snežana Savić progovorila je o mobingu, koji je nažalost, "praksa" i na domaćoj filmskoj sceni. 

- Toga svuda ima, to je jedna vrsta mobinga kako se kaže ovim savremenim rječnikom. Ima toga u svim profesijama, nije čudno. Pogotovo u glumačkoj profesiji, koja je vrlo teška i neizvjesna. Ne možete nikad biti sigurni da ćete biti angažovani, a u istom trenutku se javlja taj pristiak da ako ste zgodni i lijepi reditelji samo naskaču na vas. A na pritiske te vrste, ponekad morate da pokleknete, jer je to najteža profesija na svijetu. Toga ima, nije to ništa nenormlano i novo. Pogotovo u Srbiji koja ne raspolaže sjajnim uslovima i gdje je glumac uvijek u čekajućem položaju, kao stvari obješene o čiviluk i čekamo da se nekome dopadnemo, te da nas taj isti skine sa čiviluka - ispričala je Snežana Savić u razgovoru za Blic.

Prisjetila se neprijatne situacije kroz koju prošla, ali je insistirala da "glavni akter" ostane anoniman.

- Bio je jedan producent koji je pokušao, ali nije bio agresivan toliko, a desilo mi se da je drugi reditelj počeo da mi prijeti. Više nije među nama, bio je agresivan i tada mi je rekao “Ako budeš dobra bit ćeš zvijezda, ako ne sahranit ću ti karijeru. I nećeš ništa dobiti”, bilo je svega. Rekla sam mu tada neprimjerene riječi i pobjegla sam. Bila sam drska i vrlo buntovna kao mlada, reagovala sam vrlo drsko i bezobrazno na tu vrstu poziva... Srećom moja to mi se kasnije nije dešavalo jer su shvatili da nisam baš prijatna kada žele da se na taj način igraju sa mnom. Nakon tog skandala bila sam u jako velikom stresu, jer sam izašla sa akademije, a nisma imala afirmaciju. Zamislite dođete na snimanje i jedan veliki reditelj vam to kaže, koji je najuspješniji u tom trenutku - kaže glumica i ističe da je "današnjim glumicama mnogo teže da se probiju u svet kinematografije".

- Svakako da se dešava da pokleknu kako bi glumili u filmu, vjerovatno da one moraju na nekin način odžive, odboluju i prihvate. To je jako strašno. I mi mislimo da jeste. A strašno je i to što se šuti o tome i što kao da se podrazumijeva.

 

(Novi.ba/Blic.rs)

PROČITAJTE JOŠ: 

NJENE RIJEČI NATJERAT ĆE VAS NA RAZMIŠLJANJE: Snežana Savić otkrila zašto nije imala više djece!​

 

Uloge koje su Snežani Savić donele najveću popularnost i slavu odigrala je u „Boljem životu” i „Srećnim ljudima”.

Značajan trag ostavila je i u muzici domaćeg prostora, gdje najviše pamtimo "Tri poljupca” i "Topolska 18”.
 
Uloga Koštane, koju mnogi priželjkuju u svojoj karijeri, takođe je bila njena. Ova istinska dama i danas je aktivna na pozorišnim daskama, uživa,u intervju za Kurir.rs govorila je o  umjetnosti i vremenu koje provodi sa svojom porodicom.

Na pitanje koje je tajna njenog besprijekornog izgleda, te da ima neke svakodnevne ritauale i da li je pristalica estetske hirurgije, Snežana je odgovorila: 
 
- Kad odem na Vlasinu i vratim se s jezera, vratim se deset godina mlađa. To su neki moji rituali, a estetska hirurgija mi se čini uzaludnom, jer je proces koji morate ponavljati, ponovo i ponovo, i to mi izgleda kao Sizifov posao.

Govorila je i svojoj djeci, te je na pitanje da li joj žao što Aniti nije podarila brata ili sestru, odgovorila: 


 - Jeste. Lepo je imati decu. Međutim, ja sam otišla od njenog oca. Razišli smo se i nisam želela da joj stvaram traumu, da ima dva oca, dve mame. Smatrala sam da joj je jedna trauma dosta u životu, a to je što njeni roditelji ne žive zajedno, a sada da još naknadno doživljava rivalitet s decom koju bih ja imala s nekim drugim čovekom, to sam izbegla. Vrlo svesno žrtvujući se da ona ne bi bila povređena drugi put.
 

Snežana je jednom prilikom izjavila da ne vjeruje u doživotnu i bezuslovnu ljubav, osim kada je o djeci i profesiji riječ, evo zbog čega: 


 - Zato što mislim da je ljubav potreba i iluzija te da ne može večno da traje. U ljudskom smislu možda može, tu mislim na poštovanje između dve osobe, ali u smislu zaljubljenosti, ustreptalosti, fascinacije ljudskim bićem i čarolije koja se dešava, eh, ta ljubav ima rok trajanja.

 Za sebe kaže da je sretna žena: 


- Hulila bih na Boga kada bih rekla da nisam srećna. Sreća je valjda kad smo zdravi i kada smo svi na okupu. Sitnice su sreća, čine je trenuci, a ako sagledam sve što sam prošla, nemam razloga da ne budem srećna. Najveća sreća su deca i posao koji radiš.

 

SA 12 GODINA UPOZNALA TITA: Ono što je Broz uradio, promijenilo joj je život! 

Snežana Đurišić sa 12 godina je upoznala Josipa Broza Tita koji je promijenio život, a poslije toliko godina progovorila je o detaljima.

Za karijeru jedne od najpopularnijih pjevačica narodne muzike, zaslužan je tadašnji predsjednik Tito. 

"Nastupala sam na festivalu Beogradsko proleće, to je bilo u maju 1971, tada sam imala 12 godina. Pevala sam pesmu "Rođendanska torta" i to je bila prava senzacija. Novine su danima pisale o tome. Posle toga sam dobila poziv od Tita da dođem na Beli dvor 25. maja, na njegov rođendan", rekla je Snežana nedavno.

Pjevačica je otkrila koliko je bila srećna što je predsjednik pozvao, ali i kroz kakve je muke prošla.

"Ima li veće časti nego kad predsednik države u kojoj živite poželi da baš vi budete tu i onda se još nađe i neki način. To sve Bog reguliše", rekla je ona i dodala:

"Razlog je bilo to moje školovanje jer sam ja želela da se muzički obrazujem, a u Kraljevu u to vreme nije bila srednja muzička škola. To je bio razlog zašto je tata tražio prekomandu za Beograd, ali oni mu nisu dali, nisu mu dali da ode. Eto, desilo se to. Ja sam samo odgovarala na pitanja predsednika."

 Ona je u emisiji "Premijera - vikend specijal" otkrila i detalje razgovora sa predsjednikom, kojih se i dan danas sjeća.

""Kako se zoveš", "Koju školu učiš", "Šta ti rade roditelji", "Šta bi volela da budeš kad porasteš", bila su pitanja koja mi je postavljao. Rekla sam da bih volela da budem pevačica, ali da ne mogu tu školu da završim jer je nema u Kraljevu a tati ne daju prekomandu. Onda me pitao gde tata radi, ja sam sve to znala "Vojna pošta 86 20 Kraljevo", sve sam to znala. I eto, to je tako bilo. Nisam ja ništa tražila, odgovarala sam na pitanja samo. Nije on ništa ni rekao tada, to je bio jedan običan razgovor. A onda je samo stiglo u junu ili julu, ne znam tačno, samo znam da je tata došao i rekao: "Selimo se, dobio sam prekomandu"", ispričala je pjevačica.

 

Glumica za kojom je uzdisala cijela bivša Jugoslavija: Griješila sam i puno sam platila

 

Glumica Snežana Savić našla se u ulozi manekenke tokom Beogradske nedjelje mode, kada je ponijela kreaciju na humanitarnoj reviji posvećenoj ženama.

- Ja sam večeras odglumila manekenku i čini mi se da je to bilo dobro. Nije to ništa problematično i teško.

- Svima nama koji smo na sceni toliko godina potrebno je da imamo zadatak i da ga ispunimo. Ne postoji lik koji ja ne bih mogla da donesem, da to bude sugestivno i da publika poveruje u to što glumim. Ništa mi nije teško. Privatno mi takođe ništa nije teško, osoba sam koja voli da se oblikuje u razne Snežane. Sve sam to pomalo ja. Volim da sam opuštena, ali retko sam opuštena u javnosti. Uglavnom sam opuštena kod kuće i sa svojim bližnjima koji me dobro poznaju. A oni koji me malo poznaju, to im je čudno jer dosta delujem suzdržano, ozbiljno i hladno. Ja sam sve drugo samo ne hladna. Veoma sam emotivna - kaže nam Snežana prenosi Blic.

O tome koliko je u životu griješila, kaže:

- Jesam, kako nisam?! Pa, svaki čovek ih čini. Ali, mudrost je u tome da se prihvati starenje kao prirodan proces, da se živi s tim. To nije prijatno, pogotovu lepoj ženi, da vidi kako lepota dobija druge obrise, da dobija bore i da joj se lice opusti. Ali, nema lepše pegle od ljubavi, ispunjenosti, sreće i kiseonika. Ja odem na Vlasinsko jezero, šetam i vratim se u Beograd a svi mi kažu: „Ti si radila nešto“! Ne, kiseonik, lice se digne od kiseonika i izgleda fantastično. To je sve.

 

Velika ljubavna priča o kojoj se malo zna: Žena zbog koje je Ljuba Tadić izgubio glavu 

Bilo je mnogo ljubavnih i partnerskih odnosa među glumcima u jugoslovenskoj (srpskoj) kinemtografiji, ali malo koja po značaju i intezitetu može da se uporedi s vezom Ljube Tadića i Snežane Nikšić. 

Upoznali su se u Ateljeu 212 sedamdesetih. Ljuba u punoj kreativnoj snazi, Snežana na početku glumačkog puta. Tadašnja upravnica Ateljea 212 Mira Trailović imala je njuh da prepozna talenat. Snežana je bila mlada i lijepa. A s ljepotom, to znaju samo malobrojni, dolaze i problemi. Osim gomile udvarača koje je odbijala na sve moguće načine, borila se i sa predrasudom kako lijepa žena ne može biti kvalitetna glumica. Ljuba je u jednom periodu života, baš u vrijeme kad se zaljubio u Snežanu, prolazio kroz težak period. Imao je problem s alkoholom, koji je, ionako burnom temperamentu, davao još pogonskog goriva.

- Ima čovjek uspona i padova. To je bilo vrijeme mojih padova. Veliki ljudi imaju malu sujetu. Meni je trebao cijeli život da to naučim - rekao mi je Ljuba dok smo sjedili u Maderi u proljeće 2004. - Snežana me je izvukla iz tog pakla. Kad sam nju ugledao na probi kao da sam vidio Sunce. Znao sam da je bila udata, ali me nije interesovalo. Koliko sam bio obuzet njome najbolje će vam pokazati slijedeća priča. Dosađivao sam joj poslije probe da se vidimo. Ona je brzo koračala hodnicima Ateljea 212 i kasnije ulicom u nadi da ću odustati. “Ja sam udata žena”, ponavljala mi je. Kad je ušla u svoj spaček i pokrenula ga nisam odustao. 

Trčao sam Ulicom Lole Ribara za njom. Nije me bilo sram. Zaljubio sam se, a zaljubljeni čovjek nema čega da se stidi, pod uslovom da je pristojan - ispričao mi je Ljuba. 

Kad se Snežana razvela počela je da živi s Ljubom. Proveli su dvije i po decenije zajedno. Iako je bila uspješna glumica, samovoljno se povukla iz pozorišta sredinom devedesetih kako bi se posvetila u potpunosti Ljubi, čije je zdravlje već tada bilo ozbiljno narušeno dijabetesom. 

(nadlanu.com)

 

 

 

 

 

Ne propustite