U samoubilačkom napadu na središte policije ubijene dvije osobe

Svijet
U samoubilačkom napadu na središte policije ubijene dvije osobe
.

Trojica muškaraca raznijela su se pored policijskog sjedišta u središtu Damaska, ubivši dvoje ljudi i ranivši šestero, izvijestili su državni mediji navodeći izjavu ministra unutarnja poslova, a odgovornost za napad preuzela je takozvana Islamska država. 

Dva bombaša samoubojice pokušala su upasti u policijsko sjedište i sukobili su se s čuvarima prije nego su detonirali eksplozivne naprave, rekao je zapovjednik policije u Damasku.

Policija je zatim hvatala trećeg napadača koji se raznio pored ulaza u trgovinu odjećom.

"Istražujemo odakle su došli i na koji način", rekao je policijski zapovjednik Mohamad Keir za državnu televiziju.

Islamska država

Odgovornost za napad, drugi ovaj mjesec, preuzela je ekstremistička skupina Islamska država. Prema izjavi pripadnika IS-a tri bombaša samoubojice, opremljena automatskim puškama i eksplozivnim pojasevima,  napali su policijsko sjedište.

U Damasku je vladalo relativno sigurno ozračje dok je sirijski šestogodišnji rat bjesnio širom zemlje.

Međutim proteklih dana  glavni grad bio je poprište nekoliko takvih napada, uključujući i eksploziju automobila bombe u srpnju u kojoj je poginulo 20 ljudi.
Pobjeda sirijske vojske

Očajnički samoubilački pokušaji odgovor su na pobjede sirijske vojske i ministarstvo unutarnjih poslova spremno je spriječiti svaki teroristički čin", rekao je ministar unutarnjih poslova Mohamad al Šar, a prenosi ga državna televizija.

Sirijska vojska i njezini saveznici prošle su godine ponovno zauzeli nekoliko predgrađa Damaska od pobunjeničkih frakcija.

Ne propustite