TEŠKO RAZBOJNIŠTVO: Upadali u kuće, prskali ljudima sprej u oči, tukli ih, pa pljačkali

Region
TEŠKO RAZBOJNIŠTVO: Upadali u kuće, prskali ljudima sprej u oči, tukli ih, pa pljačkali
.

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu protiv D. D. (29) i D. N. (26) iz Žitišta, kao i protiv V. Š. (27) iz Jarkovca, zbog sumnje da su počinili tri razbojništva.

 

Kako piše "Zrenjaninski.com", okrivljeni su 8. oktobra 2014. godine, u Jarkovcu, maskirani fantomkama, ušli u kuću koja je u vlasništvu oštećenog V. Š. Tamo su zatekli oštećene D. Š. i A. N, koje su sprejom poprskali po očima, pri čemu je D. D. u njih uperio i pištolj.

 Nakon toga su tražili od oštećenih da im daju novac i zlato, što su oni i učinili. Predali su zlato i novac u vrijednosti od 119.000 dinara (oko 2.000 KM). Poslije toga su ukućanima vezali ruke plastičnim vezicama i kablovima, i onda su otišli iz kuće. Za sve to vrijeme, okrivljeni V. Š. bio je na ulici, u blizini kuće, i pazio da neko ne naiđe.

 Istog dana su počinili još jedno razbojništvo. Došli su do kuće oštećenih M. N. i A. N. Preskočili su uličnu kapiju, provalili u kuću, poprskali sprejom oštećene po očima, a nakon nasilničkog ponašanja, od njih su oteli novac i nakit u vrijednosti od 250.000 dinara (više od 4.000 KM). I ovog puta je V. Š. "čuvao stražu".

Posljednje razbojništvo, obuhvaćeno ovom optužnicom, okrivljeni su počinili 23. novembra 2015. godine, u Novom Kozjaku. Nakon što im je okrivljeni V. Š. objasnio gdje se nalazi kuća oštećenih D. S. i S. S. i ko se nalazi tamo, dvojac je ušao u objekat, poprskali dvoje ukućana sprejom po očima, a zatim ih vezali. Oštećenom D. S. su stavljali nož pod grlo, a oštećenu S. S. su više puta udarili. Kad im je rečeno gdje se nalaze pare, oni su sa žrtvi skinuli sat i zlatan nakit, potom su uzeli i sav novac koji su pronašli, sve u ukupnoj u vrijednosti od 1,4 miliona dinara (oko 23.000 KM), navodi se u optužnici.

Ne propustite