Hillary Clinton šokirana otkrićima seksualnih zlostavljanja Harveya Weinsteina

Svijet
Hillary Clinton šokirana otkrićima seksualnih zlostavljanja Harveya Weinsteina
.

Hillary Clinton izjavila je da je "šokirana i zapanjena" otkrićima o seksualnim zlostavljanjima filmskog mogula Harveya Weinsteina.

Ona navodi u pisanoj izjavi za javnost, objavljenoj u utorak, da se takvo ponašanje prema ženama "ne može tolerisati".

Clinton je dodala da su žene pokazale hrabrost iznoseći svoje optužbe. Bivša predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke tvrdi da je podrška drugim ženama "od kritičnog značaja u pomaganju da se spriječi takvo ponašanje".

Clinton je bila primateljica donacija porodice Weinstein. Ona u izjavi za javnost nije spomnenula te donacije.

Magazin New Yorker  naveo je riječi Weinsteinove zastupnice  Sallie Hofmeister kako on negira "sve navode o nedobrovoljnom seksu".

Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie i ostale glumice iznijele su vlastita svjedočenja o seksualnom uznemiravanju od Weinsteina.

Nakon njihovih navoda, New York Times javio je u utorak da su se  mnoge druge glumice u posljednjim danima pridružile optužbama protiv Weinsteina. Paltrow je opisala njegove pokušaje da je napastvuje masirajući je u hotelskoj sobi dok je bila mlada i ambicozna glumica. Njen ondašnji dečko Brad Pitt napao je Weinsteina na premijeri filma.

Angelina Jolie kazala je da je imala "loše iskustvo s Harveyom Weinsteinom" u mladosti. Tvrdi da je odbila raditi s njim i da je upozorila ostale na njegovo ponašanje, prenosi Associated Press. 

Ne propustite