Pokret 'Odgovor' - Ministar odbrane Srbije vodi kampanju protiv Durakovića

Region
Pokret 'Odgovor' - Ministar odbrane Srbije vodi kampanju protiv Durakovića
.

Pokret 'Odgovor' oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem navodi da ministar odbrane Srbije vodi kampanju protiv lidera ovog pokreta Ćamila Durakovića.

Kako se navodi, nakon što je lider pokreta Odgovor Ćamil Duraković ukazao na to "da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zamajava javnost pričom da je Orić oslobođen za ubistvo 3.500 Srba, premda se optužnica odnosila na tri ratna zarobljenika, Vulin je preko srbijanskog magazina Alo! krenuo u otvorenu kampanju protiv Durakovića".

- Vulin se očigledno 'trznuo', jer sam ga prozvao da zna samo izgovarati nacionalističke slogane, a kada je bio zadužen za poboljšanje stanja Srba na Kosovu nije učinio ništa. Možda je samo iznenađen što je njegova nesposobnost  poznata u regiji - kazao je tim povodom Duraković.

Duraković smatra sramnim to što ga Vulin pokušava optužiti da gazi po srpskim žrtvama, kada se, kako navodi, zna koliku je političku cijenu platio zbog ispružene ruke pomirenja i dijaloga koji su poveli predsjednik Vučić i on (Duraković).

- Ono što žalim jeste da Vulin ne zna i ne priča o mjestima stvarnih zločina nad Srbima, nikad nije spomenuo rušenje Sabornog hrama u Mostaru, logor Čelebići i presude za taj zločin, stradanja Srba na Bradini, zločin na Kazanima kod Sarajeva. Ne, Vulin se odlučio baviti mitomanijom i fokusirati svoju mržnju na Srebreničane, izmisliti žrtve, od poginulih boraca VRS-a praviti civilne stradalnike te nastaviti se baviti Orićem samo zato što je izašao slobodan... - dodao je Duraković, prenosi Fena.

Ne propustite